Sıra Türkiye’de! Felaket Yunanistan’dan Türkiye’ye kadar ulaştı! Edirne, Kırklareli, Tekirdağ...

Sıra Türkiye’de! Felaket Yunanistan’dan Türkiye’ye kadar ulaştı! Edirne, Kırklareli, Tekirdağ...

Günlerdir süren felaket Türkiye’ye sıçrıyor! Yunanistan’dan Edirne’ye, Edirne’den Tekirdağ Kırklareli’ne... Durmak bilmeyen felaket hızla ilerliyor. Bu şehirler risk altında! Her şey an meselesi...

Yunanistan’da iki haftadır devam eden orman yangını Edirne’nin sınır köylerinden gözlemleniyor. Külleri zaman zaman Edirne köylerine düşüyor.

YANGIN 14. GÜNÜNDE

yunanistan-yangin1.jpg

Yunanistan'ın Meriç bölgesinde devam eden yangın, 14. gününde hala kontrol altına alınamadı. Yunan yetkililer ve ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyorlar.

Edirne'nin sınır ilçelerinden Meriç'e bağlı Kadıdondurma köyü sakinlerinden Mehmet Dinç, yangının iki haftadır devam ettiğini ve bu durumun oldukça üzücü olduğunu ifade ederek "Yangından ormanlar ve canlılar, herkes etkileniyor. Komşumuz için üzülüyoruz" dedi.

YANGIN SINIR KÖYLERDEN RAHATLIKLAR GÖRÜLÜYOR

yangin.jpg

​​​​​​​Yangının genişlediğini gözlemlediklerini dile getiren Mehmet Ali Pala ise yangının sınır köylerden rahatlıkla görülebildiğini belirterek "Komşu ülke için çok üzücü. Tarım arazileri ve ormanlar yanıyor. Bizim bölgemize yağışlar oradaki ormanlar üzerinden geliyordu. Zaten kurak bir yıl yaşıyoruz. Ormanların yanmasıyla birlikte daha da kötü oluyor. İnsanlık için çok üzücü bir durum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE- YUNANİSTAN SINIR HATTINDA İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Osman Öter de yangının ormanlık alanlara büyük zarar verdiğini ve bu durumun komşu ülke vatandaşları için üzücü olduğunu kaydetti.

Yunanistan'da Dedeağaç'ta başlayan yangınlar, büyük ölçüde kontrol altına alınmış olsa da, bölgede hala yer yer yangınların yeniden alevlendiği görülüyor. Batı Trakya'daki Dadia Ormanı'ndaki yangınlar, Türkiye tarafından bile görülebilecek kadar büyük. 14 gündür süren yangın, Türkiye-Yunanistan sınır hattında ilerlemeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN