Sıra Türkiye'de! Herkes felakete hazır olsun... El Nino önce yaktı şimdi boğacak

Sıra Türkiye'de! Herkes felakete hazır olsun... El Nino önce yaktı şimdi boğacak

Meteoroloji uzmanlarından tüm Türkiye'ye kritik El Nino uyarısı geldi. Sıcaklıkların artışının ardından bu kez ülkeyi ciddi yağışlar bekliyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşanabilecek bu durum, vatandaşların tedbir almasını gerektiriyor...

Son dönemlerde sıcaklık rekorlarını alt üst eden El Nino, bu kez yağışlarla gündemde. Özellikle bazı şehirlerde yaşanabilecek ani ve şiddetli yağışlar nedeniyle meteoroloji yetkilileri sık sık uyarılarda bulunuyor.

AKDENİZ BÖLGESİ ÖZEL UYARI ALDI

Akdeniz kıyılarında oluşan büyük yağışlı hava sistemi tüm dikkatleri üzerine çekti. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yaklaşan bu tehlikeye dikkat çekerek, "Yunanistan'da 512 mm'ye kadar yağış bekleniyor. Akdeniz çalışmaya başladı. Bu bizim de başımıza gelebilir." ifadelerini kullandı.

EKİM AYINDA DAHA DA ŞİDDETLENMESİ BEKLENİYOR

Meteoroloji uzmanları, Ekim ayının, bu durumun daha da şiddetlenmesi için risk taşıdığına dikkat çekiyor. Özellikle kıyı bölgelerde yaşayan vatandaşların, ani sel ve taşkınlara karşı dikkatli ve hazırlıklı olması isteniyor.

ÖKTEN: "EL NİNO ÖNCE YAKTI, ŞİMDİ BOĞACAK"

Kerem Ökten, hava durumu tahminlerini X platformunda paylaşarak vatandaşları bilgilendrdi. Ökten, "El Nino önce yaktı, şimdi boğacak." şeklindeki cümlesiyle Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkat çekti.

2-016.jpg

Meteorolojinin ve uzmanların uyarılarına rağmen, tedbir almayan bölgelerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi adına yetkililer, tüm vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN