Soğuk hava alarmı! Tunceli’den Elazığ, Erzincan, Bingöl’e her an sıçrayabilir: Sabah uyandığınızda…

Soğuk hava alarmı! Tunceli’den Elazığ, Erzincan, Bingöl’e her an sıçrayabilir: Sabah uyandığınızda…

Türkiye, Ağustos ayında pik sıcaklıklarla mücadele ederken Tunceli’de inanılmaz bir olay yaşandı. Yurdun her tarafı adeta ateş topuna döndü! Tunceli’ye ise Ağustos’ta dolu yağdı. Köy halkı sabah uyandığında don olayıyla karşı karşıya kaldı. Küresel ısınma korkunç tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Elazığ, Bingöl, Erzincan içinse çanlar çalmaya başladı… Sabah neyle uyanacağınız belli değil!

İlginç hava olaylarıyla karşı karşıya kalan Türkiye’de yine şaşırtan bir manzara yaşandı. Ülkenin dört bir yanı kavurulurken o ilimize don tuttu. Doluyla beraber her yer beyaz büründü. Çevre illere sıçraması an meselesi… Bu El- Nino’ya benzemez!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde hava sıcaklıklarının artması beklenirken, Tunceli’de ise don olayı yaşandı. Bu durum, büyük bir küresel felaketin yaklaştığına dair endişe verici bir işaret olarak değerlendirilebilir.

img-4870.jpeg

TUNCELİ’DE SICAKLIK 10 DERECEYE KADAR DÜŞTÜ

Eyyam-o Bahur sıcakların etkisi altında olan Tunceli’de termometrelerde aşağı yönlü bir değişim yaşanmaya başladı. Sarısaltık köyü, Hozat ilçesine bağlı bir köyde, aniden başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Hava sıcaklığının 10 dereceye kadar düştü ve köy halkı, ağustos ayında böyle bir dolu yağışıyla uzun süredir karşılaşmadıklarını belirtti. Köyde yaşayan insanlar, dolu yağışının bahçelerine zarar verdiğini ifade etti.

KÜRESEL FELAKET YAKLAŞIYOR MU?

Batman, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde beklenen sıcaklık artışıyla birlikte, Tunceli’de yaşanan don olayı, büyük bir küresel felaketin yaklaştığına dair endişeleri artırmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN