Son ankette Türk halkının neredeyse tamamı AK Parti'nin 'hayvan itlafı' teklifine karşı: Öldürmeyelim besleyelim

Son ankette Türk halkının neredeyse tamamı AK Parti'nin 'hayvan itlafı' teklifine karşı: Öldürmeyelim besleyelim

Metropoll Araştırma'nın son anketine göre, halkın %78,6'sı sokak hayvanlarının barınaklara alınmasını isterken itlaf edilmesini isteyenlerin oranı sadece yüzde 2,7'de kaldı.

AK Parti, geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının bir ay boyunca hayvan barınaklarında bulunduktan sonra, sahiplenilmeyen hayvanların öldürülmesini öngören bir kanun teklifini Meclis'e sunacağını duyurdu. Bu teklif, muhalefet partileri ve hayvan severler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Metropoll Araştırma'nın sahibi Prof. Dr. Özer Sencar, Türkiye'nin Nabzı araştırmaları kapsamında gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ankette, "Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?" sorusuna verilen yanıtlar dikkat çekti.

Araştırmaya göre, halkın %78,6'sı sokak hayvanlarının barınaklara alınması gerektiğini düşünüyor. %16,9'u ise hayvanların sokakta bakılması/beslenmesi gerektiğini savunuyor. Ötanazi uygulanmasını isteyenlerin oranı %2,7 iken, %1,8'lik bir kesim fikir belirtmedi veya soruya cevap vermedi.

14 Mayıs 2023 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılım incelendiğinde, AK Parti seçmenlerinin %73,9'u barınaklara alınmasını desteklerken, %23,0'ı sokakta bakılmasından yana. CHP seçmenlerinin %81,4'ü barınakları tercih ederken, %15,7'si sokakta bakılmasını uygun görüyor. MHP seçmenlerinde bu oranlar sırasıyla %73,9 ve %19,6 olarak belirlendi. İYİ Parti seçmenlerinin %83,9'u barınak, %14,8'i sokakta bakılma yönünde görüş bildirdi. DEM Parti ve diğer partilerin seçmenlerinde de benzer eğilimler gözlendi.

Metropoll Araştırma'nın Türkiye genelinde, NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde gerçekleştirdiği bu araştırmada, 16-20 Eylül 2023 tarihleri arasında 1807 kişiyle yüz yüze görüşüldü. Ankette %95 güven aralığında ve ±2,26 hata payıyla sonuçlar elde edildi.

Bu anket sonuçları, halkın büyük bir kısmının sokak hayvanlarının barınaklarda korunmasını tercih ettiğini gösteriyor ve AK Parti'nin teklifinin toplumda geniş bir kesim tarafından desteklenmediğini ortaya koyuyor.

basliksiz-1a.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN