AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili açıklama

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin gelen itirazlara cevap vererek "Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına İYİ Parti'nin ardından DEVA Partisi ve Memleket Partisi'den de itiraz geldi.

Partiler, itiraz dilekçelerini YSK'ya teslim ederken, Erdoğan'ın geçici aday listesinden çıkarılmasını talep etti. Erdoğan'ın iki dönem Cumhurbaşkanlığı yaptığını belirten partiler, aday olmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtiliyor.

'ENGEL YOK'

Üç partiden gelen itiraz dilekçesine ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın adaylığının önünde bir engel olmadığını belirttiği şu açıklamayı yaptı:

Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır.

Cumhurbaşkanımızın adaylığı konusunda üretilmeye çalışılan sözde tartışma hukuki değil, hukuk dışı yollarla siyasete yön vermeye çalışan kötü alışkanlıkların depreştiğini göstermektedir.

Bu tür söylemler, siyaseti kurgulamaya çalışan masaların gizli ortağının “Sabih Kanadoğlu zihniyeti” olduğunu ve bu tartışmaların vesayet zihniyetinden beslendiğini ortaya koymaktadır.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN