AK Partili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı adayı oldu

AK Partili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı adayı oldu

Meclis Başkanlığı için siyasi partilerin adayları belli olmaya başladı. AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu. Meclis Başkanı görevini üstlenecek isim için oylama çarşamba günü başlayacak.

Meclis Başkanlığı için siyasi partilerin adayları netleşmeye başladı. Yeşil ve Sol Parti Tülay Hatimoğulları’nı, İYİ Parti Cihan Paçacı’yı, aday gösterirken AK Parti ise Numan Kurtulmuş'u aday gösterdi. 28. yasama döneminin başlamasının ardından yeni Meclis Başkanı görevini üstlenecek isim için oylama çarşamba günü yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sürpriz görüşme gerçekleştiren Kurtulmuş'un Meclis'teki Cumhur İttifakı çoğunluğu nedeniyle seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş, 1959 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Baba adı İsmail Niyazi, anne adı Ayşe Güngör'dür.

Akademisyen olan Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'ta lisansüstü çalışmalarına devam etti.

ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'ta misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.

25 ve 26. Dönemde Ordu Milletvekili seçildi. 62, 63 ve 64. Hükûmetlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN