Babacan: Ülkeyi cep telefonu almayı aşağılık bir heves olarak görenler yönetiyor

Son dakika haberi... DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin beşinci mitingi kapsamında Trabzon'da halka hitap etti. Babacan, "İnsanlar kırılmış, eskimiş cep telefonunu yenileyemiyor. Ülkeyi yönetenlere bakarsanız süfli heves. Süfli ne demek? Aşağı demek, aşağılık demek. Yani cep telefonu almayı, araba sahibi olmayı, ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış ülkeyi yönetiyor" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri ve parti kurucularının içinde bulunduğu geniş bir ekiple Trabzon Atatürk alanında miting yaptı.

Konuşmasına, mitinge gelen Trabzonluları selamlayarak başlayan Babacan, "Trabzon kararını vermiş. Trabzon atılım diyor, Trabzon deva diyor. Hiç şüpheniz olmasın. Türkiye devasına kavuşacak. İlk seçimde bu hasret bitecek. Deva Partisi ilk seçim geldiğinde sandıkları patlatacak arkadaşlar. Meydan şahit. Şu son 6 aya bakın miting yapan pek fazla parti yok. Hiç kimse halkımızla aramıza engel koyamaz. Gençler hazır, maşallah. İşte Atatürk alanı, işte meydan. Meydanlarda hakkı, hakikati, adaleti savunuyoruz. Hukuku özgürlüğü, eşit vatandaşlığı savunuyoruz." diye konuştu.

2222.jpg

'TÜİK NE AÇIKLARSA AÇIKLASIN, UYDURMA'

TÜİK'in açıkladığı rakamlara inanmadığını söyleyen DEVA lideri Babacan, "Tam demokrasiyi biz getireceğiz, refahı biz yaşatacağız başkası değil. Biz bayrağımızı, vatandaşımızı çok seviyoruz ama içimiz yanıyor. Ülkemizin bu duruma düşürülmesine itirazımız var. Bir zamanlar bütün bu coğrafyanın yıldızı Türkiye. Başka ülkelerle mukayese edildiğinde üzülüyoruz. Ukrayna'da enflasyon yüzde 24. Bizde resmi rakam yüzde 80. TÜİK açıklaması uydurma. Gerçek enflasyon yüzde 80 mi ya? TÜİK ne açıklarsa açıklasın. Bu bize yakışmıyor. 2002 seçimlerinde kadro olarak yönetimi devraldık. Temiz kadrolarla ülkemizi başarıdan başarıya koşturduk. Milli gelirimizi 12.500 dolara çıkardık. Enflasyonu iki yılda tek haneye indirdik. Mazimiz temiz, başımız dik. Ne zaman ki kadrolar bozuldu, istişare kültürü terkedildi ondan sonra Türkiye geri geri gitmeye başladı." şeklinde konuştu.

'ÜLKEMİZİ BU ÇUKURDAN GENÇLERLE BERABER ÇIKARACAĞIZ'

Gençlere her zaman destek sunacaklarını dile getiren Babacan şöyle dedi:

DEVA Partisi'ne atılan her oy gençlerin onurunu kurtarmak demek. Ülkemizi düştüğü bu çukurdan sizlerle beraber, gençlerle beraber çıkaracağız. Gençler önden gidiyor biz onların arkasından gidiyoruz. Hep beraber gençlerimizin arkasında olacağız. Gençlerin yaşadığı kaygıları yüreğimde hissediyorum. 81 ilde her yaştan gençlerle beraber oluyoruz. Dünyaya, Avrupa'ya bakıyorum. Gençler sınırsız hayal kurabiliyor. Ülkemizdeki kaygı endişe oranın çoğunda yok. Elin Avrupalısı, Asyalısı gençlerimizden daha mı zeki, daha mı kabiliyetli? Aradaki fark ne? Orada gençlere imkan veriliyor. İfade özgürlüğü var. Sana iş yok başının çaresine bak demiyorlar.

333.jpg

"EV, ARABA SAHİBİ OLMAYI AŞAĞILIK GÖREN BİR ANLAYIŞ ÜLKEYİ YÖNETİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sırf daha iyi arabaya binmek, sırf daha yeni telefon alabilmek, sırf daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle ellerin yani başka ülkelerin, başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyorum" şeklindeki sözlerini de eleştiren Babacan şunları kaydetti:

"Çoğu insan bir otomobil parasını denkleştiremeyeceğim diyor. Çoğu insan ömür boyu ev sahibi olabileceğine inanmıyor. Bir büyükbaş hayvana aşağı yukarı hacı murat, şahin alınabiliyordu. Şimdi 4-5 büyükbaş hayvan parasına alınabiliyor. İnsanlar kırılmış, eskimiş cep telefonunu yenileyemiyor. Ülkeyi yönetenlere bakarsanız süfli heves. Süfli ne demek? Aşağı demek, aşağılık demek. Yani cep telefonu almayı, araba sahibi olmayı, ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış ülkeyi yönetiyor."

4444.jpg

"EKONOMİK KRİZİ 6 AYDA BİTİRECEĞİZ"

Babacan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Sen tut dolar kurunu patlat, satın alma gücünü kır. Ardından da süfli heves peşinden koşma de. Kişilerle derdimiz olmaz. İnsanlar fanidir. Biz ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz. Ekonomik krizi 6 ayda bitireceğiz. İki krizi çözdük. Bu krizi çözmek de bize nasip olacak İnşallah. Son dört yıldır tek imza krizi çözemiyor. Kriz üstüne kriz ekliyor. Krizi çözmek için eğitimle, hukukla başlamak zorundasınız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için hak ettiği imkanı vereceğiz.

"TENOLOJİ ÜRÜNLERİNDE VERGİYİ İYİCE DÜŞÜRECEĞİZ"

Gençlerimizi hak ettikleri en son teknoloji ile buluşturacağız. Telefon, tablet, oyun konsolu gibi tüm teknoloji ürünlerinde vergiyi iyice düşüreceğiz aşağılara. Bunları aldınız ne lazım? İnternet. İnterneti de bedava sağlayacağız. Gençler için İnternet bedava. Bizim adetimizde gençler hesap ödemez. İfade özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Gençlere güven ve özgürlük vaat ediyoruz.

5555.jpg

"DEVA PARTİSİNE VERİLEN OY GENÇLERİN İŞ BULMASI DEMEKTİR"

DEVA Partisine atılan her bir oy gasp edilen hayatlarını gençlere iade etmek demektir. Gençlerin iş bulması demektir. Ailelerine muhtaç yaşamaması ve özgürlüklerine kavuşması demektir. Gençlerin odalarındaki hapsine son vermek demektir. Her bir vatandaşımızın benzer imkanlara sahip olması demek, fırsat eşitliği demektir. Maddi imkanı olmayan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacının devlet tarafından karşılanması demektir.

"TÜRKİYE RASTGELE ATILAN ADIMLARLA YÖNETİLİYOR"

Üreticilerimiz isyan ediyor batıyor diye, vatandaşımız da et almaya gücüm yetmiyor diyor. Bu kötü yönetimin sonucu başka bir şey değil. Türkiye'de artık bir tarım politikası yok, ekonomi politikası yok, göç politikası yok. Türkiye atılan rastgele adımlarla, rastgele alınan kararlarla yönetiliyor. Trabzon tam bir turizm cenneti değil mi? Tabiat harikası bir şehrimiz ama bunların dış ilişkilerdeki tutarsızlıklarının bedelini Trabzon ödedi.

66666.jpg

TRABZON'A VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Demiryolunu getirdiler mi, güney çevre yoluna başlandı mı? Söz verdikleri tramvay yapıldı mı? Hiç biri yapılmadı. Bu şehre verilen sözler tutulmuyor. Biz Trabzon'un sorunları biliyor ve yakından takip ediyoruz. Sorunları ilk seçimden sonra teker teker çözeceğiz.

"HUKUK OLMADAN, ADALET OLMADAN EKONOMİYİ ÇÖZEMEZSİNİZ"

Hep beraber ülkemizin ekonomisi, eğitimine, adaletine, sağlığına can olacağız. Hep beraber olacağız. Biz söz verirken yanına süre koyuyoruz. Eylem planlarımızın hepsinde takvim var takvim. Bu ülke güçlü ülke. Ne kadar kötü yönetirlerse yönetsinler. İnşallah kısa zamanda ayakta kalacak. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomiyi çözemezsiniz. Eğitimi çökertirseniz ekonomiyi düzeltemezsiniz. Bunu bir türlü anlayamadılar ya. 'Anayasayı çiğnerim, hukuku, adaleti bozarım yine de ekonomiyi düzeltirim' zannediyor ama olmayacak. Biz önce hukuku ayağa kaldıracağız. 198 madde yargı eylem raporu hazırladık. Türkiye'de gelmiş geçmiş en sağlam çalışma. Demekle olmuyor nasıl yapacağını anlat hele.

777.jpg

"İLK 6 AYDA YÜZLER GÜLECEK"

Her yaştan insanımızı iyi eğitmeliyiz. 40-50 yaşına da gelse isterse gidip yeni bir meslek edinebilecek. Dünya hızlı değişiyor. Her yaştan gençlerin bilgisini, becerisini güncelleyebileceği bir hale getireceğiz. Sağlam temel üzerine ekonomiyi inşa edeceğiz. İlk 6 ayda yüzler gülecek. 2 yılda da derin bir nefes alınacak. Ne diyorsak yazılı metin haline getiriyoruz.

"BAĞIRIP, ÇAĞIRMAKLA ÜLKE SADECE ZARAR GÖRÜYOR"

Ülkemizi biz adalet, demokrasi ve özgürlük ve zenginlik limanına sapasağlam atacağız ve o limana demiri atacağız. Dış ilişkilerde içi boş maceralarla oyalanmayacağız. Bağırıp, çağırmakla bu iş olmuyor. Bağırıp, çağırmakla ülke sadece zarar görüyor. Tabi ki dik duracaksın. Bu ülkenin çıkarlarını savunacaksın, 1-3 aylık bebeklerin hakkını koruyacaksın ama bu akılla oluyor, rasyonaliteyle oluyor. Ülkemizin layık olduğu yere, en ileri demokrasi seviyesine getireceğiz. Biz hukukta, adalette en ileri seviyeleri hedefliyoruz. Bu istikamette daima adil olacağız. Dürüst ve ehil kadrolarla çalışacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN