Bahçeli'den CHP lideri Özel'e 'selam' tepkisi

MHP lideri Bahçeli, Mecliste partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Silivri'de tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya selam gönderen CHP lideri Özgür Özel'e tepki gösteren Bahçeli, "Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demiştir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, tansiyonu yüksek ve uzun soluklu geçen CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in Silivri'de tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'ya selam göndermesine tepki gösterdi.

Bahçeli "Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demiştir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin gündeminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya damga vuran 'hançer' çıkışı da vardı. Bahçeli, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultayda genel başkanlığı kaybeden Kılıçdaroğlu'nun sırtımdaki hançerlerle seçime girdim itirafı gecikmiş bir açıklamadır. Kılıçdaroğlu'nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır" ifadelerini kullandı.

mm.jpg

'TÜRK SİYASETİNİN BİR AHLAK REFORMUNA İHTİYACI VAR'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Değerli vekil arkadaşlarım, muhterem misafirler, basınımızın değerli temsilcileri grup toplantımız münasebetiyle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden yurttaşlarımıza en kalbi selamlarımı gönderiyorum.

Uçta yatıp ortada duranlar, suyu kesik değirmen gibi boşa dönüp duranlar siyaset ve samimiyet iddiasında bulunamaz.

Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, yalanı kana kana içenlerin harcı olamaz. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyacı var. Buna da Milliyetçi Hareket Partisi muktedirdir.

Günübirlik, güdümlü siyaset yapmıyoruz. Ülkemize gönül verdik. Gönül kazanmak gönüller almak istiyoruz. Bugün hepimizin dünyada yaşananları kavramak ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha müreffeh bir Türkiye önceliğimizdir.

'FİLDİŞİ KULELERDE MİLLİYETÇİLİK TASLAMADIK'

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı parlak bir geçmişi onurlu gelecekle buluşturuyor. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı pazarlık malzemesi görecek kadar ufalmadık. Biz milletimizin uğruna varlığımı adadık. Fildişi kulelerde milliyetçilik taslamadık, milletimizle aynı hizada durduk, millet biziz dedik.

Siyasi muhitler arası sürekli göçenlerle, çıkarlarının gemiyle yön değiştirenlerle ne işimiz olmuş ne de ilişkimiz olacaktır. Biz bakacak yüze basmayız, bastığımız yüze de asla bakmayız. Buz üstüne bina yapıp içine girenler ilk güneşte batacaklarını hesap edemeyen ahmaklardı.

db.jpg

KILIÇDAROĞLU'NA 'HANÇER' ELEŞTİRİSİ

Siyasi devşirmeler de hiç ara vermeden buradan oraya savrulup duracak. Kendi evindeki dolu testiyi görmeyip başkasının avucundan su içmeye kalkanların ne kandığı ne da doyduğu bakidir. Kılıcı saplayacak beden arayanlar günü geldiğinde aynı namertliğin kurbanı olacaktır.

CHP kurultayında genel başkanlığı kaybeden Kılıçdaroğlu'nun sırtımdaki hançerler ile seçime girdim itirafı gecikmiş beyhude itiraftır. Yanına geldiklerinde iyilik meleği olmadıklarını kendinin de bilmesi gerekiyordur. Kurultay kararını vermiş bize de hayırlı olsun demek düşmüştür.

Üzücü olan, Atatürk'ün kurduğu partinin kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir.

'DEMİRTAŞ'A SELAM GÖNDERMEK PKK'YI SELAMLAMAKTIR'

Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır. Biz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini inşa peşindeyiz. Küçülmüş siyasetçilerin zillet projelerine Türkiye'yi asla teslim etmeyeceğiz.

İkiyüzlü bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. CHP yönetimine hakşim olan siyasi akıl hacizlidir. CHP yönetimine diyorum ki; Selahattir Demirtaş teröristtir. Ayrık otudur. Osman Kavala Sorosçudur, casustur ve cezasını çekecektir.

FİLİSTİN AÇIKLAMASI

İsrail terörüne karşı Türkiye’nin duruşu sağlamdır. Duamız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimize yöneliktir. MHP’nin Sayın cumhurbaşkanımızın alacağı her karar ve politikanın sonuna kadar yanındadır.

Terörizmin ablukası, diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, yayılmacı politikalar, çözülmeyi bekleyen sorunlardan en önemlileridir. Yaygın ve yoğun adaletsizlik küresel vicdanı yaralamaktadır. Yüz binlerce mazlumun içler acısı hali insanım diyen herkesi derinden sarsmakta.

Katılaşan sosyal ilişkileri gözden geçirdiğimizde milli bekamızı can pahasına koruma sorumluluğumuz daha iyi anlaşılacaktır. Köprünün altından artık çok su geçmiştir. Devir artık Türk devridir.

'BİZİM DE SELAMIMIZ TÜRK VE İSLAM YURTLARINA GİTSİN'

Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır. Barış, Türk kuşağının müjdesidir. Türk devletleri zirvesi 3 Kasım'da Kazakistan'da yapılmıştır. Zirve dünyaya bir mesaj vermiştir. Türk dünyasını beraberlik ruhu her alanda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yüzyıl ikinci Türk yüzyılı olacaktır. Haksızlıklar karşısında susmak Türklüğe yabancıdır.

CHP kongresinde teröristlere selam verilsin, bizim de selamımız Türk ve İslam yurtlarına gitsin. Türk devrinin mimarları sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk devletleri cumhurbaşkanlarına en derin şükran hislerim ile teşekkür ediyorum. Kıbrıs Türk devletinin önümüzdeki Türk devletleri teşkilatında gözlemci olarak yer alacağına inanıyorum.

'ATATÜRK'Ü HER ZAMAN, HER ORTAMDA HATIRLAYACAĞIZ'

Değerli vekiller, önümüzdeki cuma günü yani 10 Kasım'da Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılını anacağız. Aziz Atatürk fani bir insandır. Ömrü sınırlıdır fakat bıraktığı eserleri, müstesna hizmetleri mahşeri vicdanda hükmünü koruyacaktır. Atatürk izlediği politikalar ile tüm dünyanın Türkiye'ye gıpta ile bakmasını sağlamıştır.

Türk milletinin gurur duyduğu değerleri yıpratanların hedeflerinden biri de Atatürk oldu. 57 yıllık hayata devasa eserler sığdıran Atatürk'ü Türk nesilleri her daim saygı ile hatırlayacaktır. 10 Kasım matem günü değil Atatürk'ü ve cumhuriyeti kavrama günüdür. Atatürk'ü her zaman, her ortamda hatırlayacağız. Vefatının 85. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet ile anıyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN