Çavuşoğlu: Erdoğan Zelenskiy'den sonra Putin ile telefonda görüşecek

Çavuşoğlu: Erdoğan Zelenskiy'den sonra Putin ile telefonda görüşecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son durumları aktardı. Çavuşoğlu, taraflar arasındaki ateşkes görüşmelerine ilişkin, İstanbul'da anlamlı bir ilerleme kaydedildi bunun ilerlemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy'den sonra Putin ile de telefonda görüşecek, ateşkes ve liderler görüşmesi için çabamız sürecek'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara’da bulunan Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Marta Lucia Ramirez ile bir araya geldi.

İki bakan, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

ava

MARİUPOL’DA İNSANİ AMAÇLI 'SESSİZLİK REJİMİ'

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şöyle oldu:

"Mariupol sessizliği memnuniyet ile karşılıyoruz. Bu sessizlikten sonra vatandaşlarımızın çıkması daha da kolay oldu. Aslında bu süre marjında Kızılay örgütlerinin otobüsleri ile bazı vatandaşlarımız çıktı, hatta bu konvoylara kendi araçları ile katılan vatandaşlarımız da çıktı, başlangıçta 150 civarındaydı, bugün itibari ile 30 civarında. Toplam Ukrayna’da 87 vatandaşımız var tahliye edeceğiz.

ERDOĞAN PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK

İstanbul’da anlamlı bir ilerleme var dedik, bunun devam etmesi gerekiyor. Temaslarımıza ara vermeden her düzeyde devam ediyoruz. Bir yandan bakanlar ve heyetlerle görüşüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy'den sonra Putin ile de telefonda görüşecek, ateşkes ve liderler görüşmesi için çabamız sürecek. Artık kalıcı ateşkesin sağlanması gerek.''

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN