Çavuşoğlu'ndan kapatılan konsolosluklara ilişkin açıklama: Ne dostluğa ne müttefikliğe sığar

Çavuşoğlu'ndan kapatılan konsolosluklara ilişkin açıklama: Ne dostluğa ne müttefikliğe sığar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 9 büyükelçiliğin kapatılmasına ilişkin "Konsoloslukları ya da büyükelçilikleri kapatırken, bizimle bunları paylaşmamak maksatlı. 'Türkiye'de terör tehdidi var' mesajı var ise bu dostluğa da, müttefikliğe de sığmaz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Bazı Avrupa ülkelerinin güvenlik gerekçesiyle İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını geçici olarak kapatmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. Burada bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'BAŞKA ÜLKELERE 'SİZ DE KATILIN' ÇAĞRISI YAPTILAR'

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biraz dürüstlük bekliyoruz. Aynı zamanda DAEŞ ve PKK dahil tüm terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan Kur'an yakma hadsizliğinden sonra güvenliklerimizi biz de artırdık. Bazı ülkelerin diğer ülkelere 'Bu kapatma eylemine siz de katılın' dediğini biliyoruz.

Burada aslında bunun maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Büyükelçileri çağırıp tam da bunu söyledik. Konsoloslukları ya da büyükelçilikleri kapatırken, bizimle bunları paylaşmamak maksatlı. 'Türkiye'de terör tehdidi var' mesajı var ise bu dostluğa da, müttefikliğe de sığmaz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN