CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP 38. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmasında "Hayatımın en gururlu anını yaşıyorum. Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyeceğiz." dedi.

CHP 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da yapıldı. Kurultayda Özgür Özel 836 oy alarak genel başkan seçildi. CHP'nin yeni genel başkanı Özel, seçimin ardından açıklamalarda bulundu. "Hayatımın en gururlu anını yaşıyorum." diyen Özel, "Benim süreç boyunca kırdıklarım olduysa affola. Grubumuz pazartesi sabahından itibaren plan bütçe komisyonunda çalışmaya devam edecek. Bizler de hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1.5 milyon üyemize diyorum ki, Biz cumhuriyetin 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü yenebilmek için yarından itibaren seferberlik ilan edeceğiz." ifadelerini kullandı.

8066912-1.jpg

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar;

"HAYATIMIN EN GURURLU ANINI YAŞIYORUM"

"Hayatımın en gururlu anını yaşıyorum. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılı yön verecek parti kurultayımızı yaşadık. Şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Süreçte yanımda olan beni yetiştiren anneme, babama ve kardeşime, eşime ve kızıma yürekten teşekkür ediyorum. Tüm delegelere ve CHP'lilere yürekten teşekkür ediyorum.

"OMZUMA YÜKLENEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM"

Omzuma yüklenen sorumluluğun farkındayım. İsmet Paşanın, Atatürk'ün, Deniz Baykal'ın, Ecevit'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepimizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum.

CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Buradan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. Bu salondan 81 il başkanımızla kol kola omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu, ben sayın başkanım müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

"BU SALONDAN DIŞARIYA HİÇBİR KIRGINLIK ÇIKARMAYACAĞIM"

Zorlu bir süreç geride kaldı, büyük bir üzüntünün ve travmanın arkasından umutsuzluğu umuda çevirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak ve asılan suratları güldürmek... Buna inandık, sizlere inandık, siz de inandınız ve umudu yükselttiniz. Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum.

8066558.jpg

"YARINDAN İTİBAREN SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM"

Benim süreç boyunca kırdıklarım olduysa affola. Grubumuz pazartesi sabahından itibaren plan bütçe komisyonunda çalışmaya devam edecek. Bizler de hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1.5 milyon üyemize diyorum ki, biz cumhuriyetin 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü yenebilmek için yarından itibaren seferberlik ilan edeceğiz. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek. Ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Bunun için de sizlere güveniyorum.

İki sözü tutacağımı ifade etmek isterim. Örgüte verdiğim tüm sözleri tutacağım. Yarın sabah 81 il başkanımla süreci değerlendirmek için toplantı koydum. Kendilerini davet ediyorum. Ön seçime yönelik bundan sonra bu partiye yapılacak iyileştirmelere yönelik verdiğimiz sözleri derhal yerine getireceğiz. Hatay'da siyaset konuşmadım, mazbatamı alacağım, ilk ziyaretimi oraya yapacağım ve deprem bölgesini hep gündemde tutacağım. Ardından Osmaniye'ye gideceğim. Bundan sonra hep beraber büyük zaferler yaşayacağız. Bugün burada zafer CHP'den bir adayın değildir, bir ekibin değildir. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP'lilerdir. CHP'deki değişim sadece kendi içimizdeki merhaleyi katetmektir. Tüm CHP olarak yerel seçim zaferi için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN