Erdoğan '6 kaptan bir gemiyi batırır' diyerek seslendi: Uzaktan kumandayla Cumhurbaşkanı yönetecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik kredi kart limitini 150 bin liraya çıkarttıklarını duyurdu. 2023 seçimlerine dair konuşan Erdoğan, önlerinde 4-5 aylık bir sürenin kalmasına rağmen karşılarına henüz bir adayın çıkarılmadığını ve er meydanında mücadelenin tek kişiyle verilemeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Bunların seçtiği Cumhurbaşkanı masadaki altı kişiye karşı sorumlu olacakmış. Uzaktan kumandayla Cumhurbaşkanı yönetmek akıl tutulmasıdır. Bu oyunu millet bozar" diyerek altılı masaya yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 'Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 100 milyar lira Esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdikleri destek paketinden 136 bin esnafın yararlandığını belirten Erdoğan, Paraf Troy kartı olan esnafın kullanım limitini de 150 bin liraya yükselttiklerini duyurdu. 2023 seçimlerine dair de konuşan Erdoğan, önlerinde 4-5 aylık bir sürenin kalmasına rağmen karşılarına çıkarılan bir adayın olmadığını ve er meydanında mücadelenin tek kişiyle verilmediğini belirterek, "Herkes aday ismi beklerken masadan ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim 6 kaptan bir gemiyi batırır. Çıktıkları yolda döndüler dolaştılar dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem inşa ettiler. Uzaktan kumandayla Cumhurbaşkanı yönetecekler. Bu oyunu millet bozar arkadaş bozar" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarının satırbaşları şöyle:

Dünyanın her yerinde Esnaf vardır. Ülkemizin esnafı ve misyonu çok farklıdır. Anadolu'nun kapılarını ecdadının kılıcının gücü, yüreğinin cesaretiyle açtık. Devletimizin omurgasını da esnafımızı merkeze alarak oluşturdu. Yaşanan her kargaşadan sonra kısa sürede toparlanmamızı esnafımızın gayretine borçluyuz. Darbeci hainlere sokakları dar eden vatandaşlarımızın önemli bir kısmı esnaflarımızdı. Sevil şehit ve gazilerimiz arasında ilk sırayı esnaflarımız alıyor. Bizim esnaflarımız ölüm kusan silahlara meydan okudu.

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının sembolü 2023'te saflarımızı daha da sıklaştırıyor muyuz? Türkiye Yüzyılını birlikte inşa ediyor muyuz?

'ESNAFLARIMIZIN AYAKTA KALMASINI SAĞLADIK'

Rabbim hepinizden razı olsun. Dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen bir KOVİD-19 süreci yaşadık. Yetmedi, Rusya-Ukrayna savaşı ile bir de enerji krizi eklendi. ABD'den Avrupa'ya herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyonu ile yaşıyor. Türkiye güçlü altyapısı ile bu süreçten kendini pozitif ayrıştırmıştır. Bazı sıkıntılar da yaşadık. Çok büyük mücadele verdik. Esnaflarımızın ve çalışanlarımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık.

'ÜLKEYE YÖNELİK OYUNLAR EKONOMİDE PERVASIZ BİR TEHDİDE DÖNÜŞTÜ'

Ülkemizin önünü kesmeye yönelik devam eden oyunlar ekonomi alanında pervasız bir tehdide dönüştü. Bu tehdit döviz ve enflasyon kurundaki tabloyu daha da ağırlaştırdı. Ama biz milletimizin ve esnaflarımızın bu süreçte ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık. Esnafımıza 4,3 milyar liralık yardımda bulunduk. 850 milyarlık borçların yeniden yapılandırılmasını sağladık. İcra takiplerinin ertelenmesine, vergi aflarına kadar pek çok kolaylık sağladık. Verdiğimiz destekler sayesinde bu sıkıntılı dönemi en az kayıpla geride bıraktık. Bunar salgın dönemi ve sonrasına dair çalışmalardır. Son 20 yıldaki çalışmalarımızı anlatmaya kalksak günler sürer.

'ESNAFA KREDİ KART LİMİTİNİ 150 BİN LİRAYA ÇIKARTIYORUZ'

Yatırımlardaki kredi limitini 1,5 milyon liraya yükselttik. Politika faizindeki düşüşe paralel olarak esnafın kullandığı kredilerdeki hazine sübvansiyonunu yüzde 50'ye kadar artırdık. Hazinemiz esnaflarımızın kredi indirimlerini desteklemek için geçtiğimiz yıl 10 milyar liralık kaynak kullandı. 100 milyar lira Esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdiğimiz destek paketinden 136 bin esnafımız yararlandı. 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı günden güne artıyor. Bu destek paketinin limitini 50 milyar lira ilaveyle 150 milyar liraya çıkarıyoruz. Ayrıca birinci ve ikinci risk grubunda bulunan ve esnaf başına 500 bin lira olan kredi üst limitinden diğer risk grubundaki esnaflara da yararlanma imkanı getiriyoruz. Böylece binlerce esnafımızın da yüksek tutarda finansmana erişmesini temin ediyoruz. Paraf kartı bulunan esnafımız kredi kartı harcamalarına 3 ay ödemesiz olmak üzere 12 ay vadeli yüzde 9,75 faizli taksitlendirme yapabilecektir. Paraf Troy kartı olan esnafın hammadde ve malzeme alımlarında kredi kartı kullanım limitini 150 bin liraya yükseltiyoruz. Yeni müjdelerimizin esnaf kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Cari açığımızın en önemli sebebi olan enerjiden, güneş ve santrallere ve Karadeniz petrolüne kadar çok önemli atılımlar içindeyiz. Bu yıl emek verdiğimiz pek çok projenin hayata geçeceğine şahit olacağız.

'UZAKTAN KUMANDAYLA CUMHURBAŞKANI YÖNETECEKLER'

Yeni yönetim sistemimize göre seçimlerde Cumhurbaşkanı ayrı milletvekilleri ayrı seçiliyor. Biz Cumhurbaşkanı olarak milletin huzurundayız. Ama er meydanında mücadele tek kişiyle olmuyor. Seçime 4-5 ay kaldı ama hala karşımıza çıkartılabilen bir aday yok. Gerçi haklarını yemeyelim. Masa kurmuşlar 6 kişi gözüküyor. Bunun dışında kimler var bilmiyoruz. Herkes aday ismi beklerken masadan ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim 6 kaptan bir gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. İki şoför bir arabaya kaza yaptırır. Çıktıkları yolda döndüler dolaştılar dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem inşa ettiler. Bunların seçtiği cumhurbaşkanı masadaki altı kişiye karşı sorumlu olacakmış. Güven ev istikrar çok önemli. Ülkenin önemli meselesinde karar alamayacak birini millet niye Cumhurbaşkanı olarak seçsin? Bir tane davula altı tokmak birden inecek. Bir yanda 30 milyon oy alacak Cumhurbaşkanı olacak diğer yandan oyu bir kaç bini geçmeyen kişinin yetkileri olacak. Bu şekilde Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin bostan korkuluğundan bir farkı olur mu? Uzaktan kumandayla Cumhurbaşkanı yönetmek akıl tutulmasıdır. Bu akıl tutulmasının bedelini millet ödeyecek Bu oyunu millet bozar arkadaş bozar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN