Erdoğan Salarha Tüneli'nin açılışında konuştu: Rant hırsına müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan Salarha Tüneli'nin açılışında konuştu: Rant hırsına müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Salarha Tüneli'nin açılışında konuştu. Tünelin Rize'nin 70 yıllık hayali olduğunu söyleyen Erdoğan, "Toprağımıza, yeşilimize sahip çıkacağız. Geçmişte şahit olduğumuz rant hırsına, bencilliğe dayalı hoyratlığın burada yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Salarha Tüneli'nin açılışında konuştu. Tünelin Rize'nin 70 yıllık hayali olduğunu belirten Erdoğan, tünelin açılmasıyla birlikte kentin büyüme yönünün Salarha tarafına doğru devam edebileceğini dile getirdi. Ayrıca burada inşası devam eden yapıların da gelecek bahar ayında vatandaşlara teslim edileceğini açıkladı.

Söz konusu konutların ise Rize'nin geleneksel mimarisi ve tabiatıyla uyumlu olmasına dikkat ettiklerini dile getirdi.

Küresel iklim değişikliğinin Karadeniz gibi yerlerin önemini daha da artırdığını söyleyen Erdoğan, "Toprağımıza, yeşilimize sahip çıkacağız. Geçmişte şahit olduğumuz rant hırsına, bencilliğe dayalı hoyratlığın burada yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Salarha Tüneli ile trafiğin önemli bir bölümü şehir içinden çıkarılacak. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayali. Ülkemizin 81 vilayetinin her biri canımızdan bir parçadır. Son dönemde yaşanan afetleri müteakiben Rize'deki hasar-tespit çalışmalarını tamamlayarak, hemen kolları sıvadık. Bu kapsamda 378 afet-konut 10 dükkan inşa ediyoruz. Tünelin açılmasıyla birlikte artık şehrimizin büyümesi Salarha tarafına doğru devam edebilecek. Salarha'da inşası süren 465 konut ve 12 dükkan önümüzdeki bahar aylarında vatandaşlarımıza teslim edilecek.

'AYDER YAYLASI'NIN ALT YAPISI YENİLENİYOR'

TOKİ vasıtası ile bugüne kadar Rize'de 2797 konut tamamladık. Halen de 2059 konutun yapımına devam ediyoruz. Millet bahçeleri projemizi Rize'de 3 alanda uyguluyoruz. Riskli alanları yıkarak yeniden inşa edeceğiz. Ayder Yaylası'nda koruma ve yenileme projesi uygulanıyor. Ayder Yaylası'nın alt yapısı ve tüm yolları yenileniyor.

Bu konutların Rize'nin geleneksel mimarisi ve tabiatıyla uyumlu olmasına dikkat ediyoruz.

'GEÇMİŞTEKİ RANT HIRSININ BURADA YAŞANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Küresel iklim değişikliği, Karadeniz gibi yerlerin önemini daha da artırıyor. Toprağımıza, yeşilimize sahip çıkacağız. Geçmişte şahit olduğumuz rant hırsına, bencilliğe dayalı hoyratlığın burada yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

'DİKİLİ BİR AĞACINIZ YOK'

Türkiye'de bir kesim var; ağızlarını her açtıklarında 19 yılda ne yaptınız ki diye soruyor. Bu soruyu kimlerin sorduğunu biliyorsunuz değil mi? Böyle bir soruyu ancak ne kendisi, ailesi, evlatları bu ülkede yaşamamış olan birisi sorabilir. Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi bu milletin ta kendisidir.

Ben Bay Kemal'e ve CHP'nin tabanına sesleniyorum. Gelin de Rize'yi görün. Dikili bir ağacınız yok, ağacınız. Aşı 30-35'in altında olanlar eski Türkiye'yi hatırlayamayabilir ama en azından büyüklerinden dinlemiştir. Bu ülke 19 yılda ne yaptınız diyenlerin içlerindeki fitneyi kötü niyeti biliyordur.

'LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN BURS VE KREDİ TUTARINI 45 LİRADAN 650 LİRAYA YÜKSELTTİK'

Burs ve kredi tutarını lisans öğrenciler için aylık 45 liradan 650 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan bin 300 liraya, doktora öğrencileri için ise 135 liradan aldık bin 950 liraya biz yükselttik.

Son 19 yılda toplam 431 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık. Adalette 9 bin 349 olan hakim savcı sayısı 21 bin 904'ü buldu. Mahkeme sayısı adli yargıda yüzde 84 idari ve yargıda yüzde 38 arttı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarını İçişleri'ne bağlayarak iç güvenlikte bütünlüğü ve koordinasyonu sağladık.

'GİRDİĞİMİZ HER MÜCADELEYİ KAZANDIK'

Ardı ardına yaşanan siyasi sosyal ekonomik saldırı dalgasının ardından salgın ve afetlerle büyük imtihanlar geçirdik. Bunca musibetin teki bile başka bir ülkede yaşansa ya da geçmişte bizim başımıza gelseydi ortaya çıkacak krizin altından bunlar kalkamazdı. Ama Allah'ın lütfu ile biz kalktık. Bütün bu felaketleri inşallah temizleyerek yolumuza devam edeceğiz.

Rize'nin uşakları, Allah'ın izni ile bu muhaliflere, ana muhalefete, terör örgütünün atıklarına pabucu bırakmaz. Girdiğimiz her mücadeleyi kazandık, bundan sonrasını da kazanacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN