Davutoğlu'ndan, Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bahçeli'ye yanıt: Ülkede tek kimlik olsun istiyor

Davutoğlu'ndan, Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bahçeli'ye yanıt: Ülkede tek kimlik olsun istiyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtler' ve 'Alevi' başlıklı videolarına tepki gösteren MHP lideri Bahçeli için "Bu yadırgadığımız bir üslup değil maalesef. Ülkede kim farklı bir kimlik, yaklaşım benimserse bu Bahçeli'yi rahatsız ediyor. O ve onun zihniyetindekiler istiyorlar ki, tek bir kimlik, tek bir düşünce olsun" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkım yarattığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gitti. Bayram namazını Fatih Millet Camisi'nde kılan Davutoğlu, ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Herkesin bayramını kutlayan Davutoğlu, bu yıl bayramı hüzünle idrak ettiklerini söyledi.

İki ay önce yaşanan büyük depremin hemen hemen her haneye, yüreğe bir ateş düşürdüğünü anlatan Gelecek Partisi lideri, "Bayramımızı, asli ailelerimiz olan deprem bölgesinde geçirmeye karar verdik. Dün Gaziantep'e geldik. Bayram namazını Nurdağı'nda idrak ettik. Nurdağı'na deprem sonrasında ikinci gelişim. Deprem bölgesini defalarca gördük. Her seferinde buradaki insanlarımızın metanetini, sabrını, dirayetini görmekten onur duydum" diye konuştu.

1-015.jpg

'BUGÜN MİLLETLERİN SINAV VE İMTİHAN GÜNÜ'

Büyük bir acı yaşandığının altını çizen Davutoğlu, "Bugünler, milletlerin sınav ve imtihan günüdür. Omuz omuza vereceğiz, bütün bu engelleri aşacağız. Bütün bu karşı karşıya kaldığımız zor zamanları hep beraber aşacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Davutoğlu, Hurşit Mezarlığı'nı ziyaret ederek depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile konteyner kentte barınan ailelerin bayramını kutladı. Konteyner kentlerde yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret eden ve ihtiyaçlarını dinleyen Davutoğlu, canlı bağlantı yoluyla Fox Tv'ye bağlanarak açıklamalarda bulundu.

1-016.jpg

'15 MAYIS'TAN İTİBAREN HEPSİNİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ'

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Öncelikle milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bugün Nurdağ'da bayram namazımızı idrak ettik. Burada tek tek konteynerleri ziyaret ettik, konuştuk. Acılarını kaygılarını bizimle paylaştılar. İki ay geçti ama depremin tüm acısı burada sürüyor. Artık kalıcı bir düzen kurma çabaları sürüyor. Biraz sonra Halil İbrahim Sofrası'nda konteyner kentteki vatandaşlarımızla kahvaltı yapacak, diğer Millet İttifakı liderleriyle, Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğiz. Burada en sağlam binaları yapıp, şehri yeniden inşa etmek bizim görevimiz olacak. 14 Mayıs'tan sonra. Yıkım yaşayan her yerin inşasını yapacağız. 15 Mayıs'tan itibaren yeniden inşa edeceğiz hepsini.

'85 MİLYON ŞU ANDA KİMLİĞİYLE AYRIŞTIRILMAMAK İSTİYOR'

Her şeyden önce Kılıçdaroğlu'nu bu anlamlı açıklaması için tebrik ediyorum. Aslında ülkemizin farklı kimlikler üzerinde parçalanmasına karşı durdu. Açıklamayı yaptığı saatlerde ben de katıldığım televizyon kanalında ona açık destek ifade ettim ve kendim de bir video paylaştım. Türkiye şu anda ekonomik şartların iyileştirilmesini istiyor evet ama hepsinden evvel 85 milyon, mezhebi, etnik kimliği ayrıştırılmaksızın birleşmek istiyor.

'ÜLKEDE FARKLI YAKLAŞIM BENİMSENİNCE BAHÇELİ RAHATSIZ OLUYOR'

Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtler' ve 'Alevi' videolarına 'sorumsuzluk' demesine gelirsek, ona burada bayram günü ağır bir laf etmek istemem. Bu yadırgadığımız bir üslup değil maalesef. Ülkede kim farklı bir kimlik, yaklaşım benimserse bu Bahçeli'yi rahatsız ediyor. O ve onun zihniyetindekiler istiyorlar ki, ülkede tek bir kimlik, tek bir düşünce olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN