Deprem bölgesindeki bazı illerde mücbir sebep haline uzatma kararı

Deprem bölgesindeki bazı illerde mücbir sebep haline uzatma kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep halini 30 Nisan 2024'e uzattığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamada, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30.11.2023 günü sonu itibarıyla sona erecek mücbir sebep halini 30.4.2024 Salı günü sonu itibarıyla sona ermesi uygun bulunmuştur" denildi.

Yapılan açıklamaya göre, belirtilen bölgelerdeki mükellefler; Mücbir sebep halinin başladığı 6 Şubat 2023 tarihinden mücbir sebep halinin sona ereceği 30 Nisan 2024 tarihine kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerini 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü sonuna kadar verilebilecek.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki vergi dairelerine borçlu mükellefler yapılandırma başvurularını 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü sonuna kadar yapabilecek. İlk taksitlerini (peşin ödeme dâhil) 31 Ağustos 2024 tarihine (bu tarihin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Eylül 2024 Pazartesi gününe) kadar, diğer taksitlerini de bu taksiti takip eden aylık dönemler halinde ödeyebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN