Depremde yerle bir olan Galeria Sitesi davasında karar: Müteahhitlere hapis cezası

Depremde yerle bir olan Galeria Sitesi davasında karar: Müteahhitlere hapis cezası

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Diyarbakır'da 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi ile ilgili dava, 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlandı. İlk depremde bir blokun yıkılması sonucu gerçekleşen trajedinin ardından açılan davada, siteyi inşa eden müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi olarak fenni mesuliyet üstlenen Tevfik Demir, tutuklu yargılandıkları davada 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi, Galeria Sitesi'nde yaşanan 1 blok yıkılması sonucu 89 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Başlatılan hukuki süreç, 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı.Galeria Sitesi'nin müteahhidi yakalandı - Sözcü

DÖRT KİŞİYE HAPİS CEZASI

Durum, tutuklu müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir'in 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldığı kararla netlik kazandı. Firari durumda olan 3 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Duruşmaya, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılan sanıkların avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşma sırasında müşteki Mehmet Özdemir, depremde hayatını kaybeden Serhan Özdemir'in amcası olduğunu belirterek, "sanıklardan şikayetçiyim" ifadesini kullandı. Mağdur taraf avukatları da sanıkların cezalandırılmasını talep etti.Galeria Sitesi'nin müteahhidi yakalandı

Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı mütalaasında tutuklu sanıkların isnat edilen suçtan cezalandırılmasına ve tutukluluk hallerinin devamına, firari sanıkların dosyalarının ayrılması yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları ise sunulan mütalaayı kabul etmeyerek müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyelerini talep etti. Sanıklar da suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle aldığı kararda, 4 sanığın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN