Dışişleri Bakanlığı'ndan Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur’an-ı Kerim’e ve Türk bayrağına yönelik çirkin saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık yaptığı açıklamada, 'Aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz' ifadelerine yer verdi...

Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün gerçekleştirilen açıklamada, Danimarka'da dün akşam yaşanan Kur'an-ı Kerim'e ve Türk Bayrağı'na yapılan saldırı kınandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Danimarka’da dün akşamüstü kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Danimarka’da dün (24 Mart) akşamüstü kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylem, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir.

Bu eylemi en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz Danimarka makamlarına bildirilmiştir.

Danimarka makamlarını, bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya, toplumsal huzuru, barış içinde bir arada yaşama kültürünü hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesi amacıyla somut tedbirler almaya çağırıyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN