Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi | Son depremler

Düzce'de deprem! İstanbul'da da hissedildi | Son depremler

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Düzce'de saat 15.40'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil Marmara çevresinde hissedildi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak duyurdu. Deprem sırasında panik yaparak yaralanan iki kişi tedavi altına alındı.

İstanbul, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli ve Bolu başta olmak üzere Marmara genelinde hissedilen deprem paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin merkez üssünün Düzce Çilimli olduğu bildirildi.

Saat 15.40'da meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.2, derinliğinin ise 13.3 km olduğu kaydedildi.

HALK PANİKLE SOKAĞA FIRLADI

Düzce’de depremin şiddetini hisseden vatandaşlar korkuyla evlerinden dışarıya çıktı. Kette polis ve jandarma ekipleri, bölgede devriye görevinde bulunurken, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Düzce’de bazı evlerde sarsıntı ile eşyaların devrilerek, hasar gördüğü belirtildi.

O ANLAR KAMERADA

Vatandaşların yaşadığı panik güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, vatandaşların sarsıntı bittikten sonra bulundukları binalardan korkuyla dışarıya çıktığı anlar yer alıyor.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

DÜZCE VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Düzce Valisi Cevdet Atay, ilk bilgilere göre depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını ve ekiplerin sahada olduğunu aktararak, araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

screenshot-4-copy.jpg

AFAD: DEPREMİN ŞİDDETİ 5.0

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin Düzce Merkez'de gerçekleştiğini duyurdu. AFAD'a göre depremin büyüklüğü 5.0, derinliği ise 18.02 km.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Kandilli Rasathanesi, depremin ardından İçmeler-Gölyaka mevkiinde saat 15.57'de 4.1 büyüklüğünde bir artçı meydana geldiğini duyurdu.

MUHTAR KOÇ: ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Depremin merkez üssüne yakın Yayakbaşı köyünün muhtarı Hayrettin Koç, yaptığı açıklamada, "Depremi çok şiddetli olarak hissettik. Köyümüzde herhangi bir hasar, yıkım söz konusu değil. Çevre köylerden de olumsuz bir şey duymadık şu ana kadar” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZLÜ: KÖTÜ HABER YOK

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü deprem sonrası kötü haber olmadığını söyleyerek, kentte yapı stokunun yenilendiğini belirtti. Başkan Özlü, “Kötü bir haber yok. Düzce’deki yapı stoku yenilendi. Zemin artı 4 kata izin veriyoruz. Düzce deprem konusunda deneyimli. Hemşehrilerimiz panik yapmasınlar. Bize gelen kötü bir haber yok” dedi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul'da da korku ve paniğe neden olan depreme ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı."

bakan soylu: ekiplere ulaşan olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Düzcelilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Soylu, şu ana kadar bildirilen herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun. Düzce’de yaşanan depremin ardından ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DAVUTOĞLU: GEÇMİŞ OLSUN DÜZCE

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından Düzcelilere geçmiş olsun dedi.

"Düzce'de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

İKİ KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, depremin ardından hastaneye başvuranlara ilişkin bilgi vererek, "Şu ana kadar hastanelerimize başvuran 2 kişi var; biri panik halinde koşarken düşmüş yaralanmış. Bir de panikle yüksekten atladığını değerlendirdiğimiz vatandaşımız var. İkisinin de durumu iyi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN