Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde kritik görüşmeler

NATO Liderler Zirvesi Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bugün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde arka arkaya kritik toplantılar gerçekleştirdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak ile bir araya geldi. Ardından Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile de görüştü. ABD Başkanı Biden ile de bugün görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı NATO Liderler Zirvesi Litvanya'da düzenleniyor. Başkent Vilnius'ta iki gün sürecek zirveye İsveç, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Japonya liderleri de iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvenin gerçekleştirildiği LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ne geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler eşliğinde alana giriş yapan Erdoğan, burada Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile kısa sohbet etti.

ERDOĞAN MACRON İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve kapsamındaki temaslarının ilkini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdi.

kapak-003.jpg

SUNAK İLE GÖRÜŞTÜ

Macron ile görüşme sonrası Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'la da görüştü.

kapak-002.jpg

MELONİ VE TRUDEAU İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

kapak-012.jpg

Erdoğan, Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı’nın ardından Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşme gerçekleştirdi.

kapak-013.jpg

Heyetlerin de yer aldığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

ERDOĞAN, SCHOLZ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile bugün gerçekleştireceği görüşmenin ise TSİ 18.00’de başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN