Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu 'Yenisine hazırlanıyor' diyerek hedef aldı: 15 seçim 15 mağlubiyet gördü

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu 'Yenisine hazırlanıyor' diyerek hedef aldı: 15 seçim 15 mağlubiyet gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden etkilenen iller arasında olan Malatya'da halkla buluştu. Erdoğan, pazar günü için vatandaşlardan oy isterken, hedefinde Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu'nun SSK'daki dönemleri için, "SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz" diyen Erdoğan, Millet İttifakı adayının 15 mağlubiyet gördüğünü ifade etti. "15 seçim, 15 mağlubiyet" diyen Erdoğan, "Yenisine hazırlanıyor" ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya'da vatandaşlarla buluştu. Erdoğan, Malatyalı halktan 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Turu sebebiyle oy istedi. 14 Mayıs'ı zafer olarak ilan eden Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun talimatları Kandil'den aldığını iddia ederek, "Bay Bay Kemal talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Ne kadar terörist varsa Bay Bay Kemal onlarla yol yürüyor. Benim ülkem bu teröristlerle el ele yürüyenleri sandığa gömecek" dedi.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Milli iradeye kasteden darbelere meydan okurken Malatyalı kardeşlerimin duasını her zaman yanımızda hissettik.

Malatya Turgut Özal'a nasıl sahip çıktıysa bizi de hiç yalnız bırakmadı. Ülkeye hizmet mücadelemizde Malatya'nın desteğini daima yanımızda bulduk. Milli iradeye kasıtlara meydan okurken Malatyalı kardeşlerimizin desteğini daima yanımızda hissettik.

Öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek. Pazara hazır mıyız? Yalnız unutmayın pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Şu beş günü dolu dolu geçireceğiz. Kale içeriden fethedilir. Çok çalışıyoruz. Pazar gününün akşamı yeni bir zaferle sandıktan çıkıyoruz.

'BAY BAY KEMAL TERÖRİSTLERLE YOL YÜRÜYOR'

Bay Bay Kemal talimatı nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Ne kadar terörist varsa Bay Bay Kemal onlarla yol yürüyor. Benim ülkem bu teröristlerle el ele yürüyenleri sandığa gömecek.

Bize rekor düzeyde destek veren Malatya'ya teşekkür ediyorum. Malatya inşallah 5 milletvekili ile temsil edilecek. Nasıl bugüne kadar sizin güveninizi boşa çıkarmadıysak, Allah'ın izniyle gelecekte de emanetinizi hakkıyla taşımaya devam edeceğiz. Ancak, daha çok çalışacağız. Malatya'nın sadece deprem yaralarını sarmakla kalmayacak her alanda hayalleri ile buluşturmanın peşinde koşacağız. Bunun için 28 Mayıs çok büyük önem arz ediyor.

14 Mayıs'ta milletvekilliğinde görevinizi çok güzel yerine getirdiniz. Toplam 323 milletvekili ile meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na verdiniz. "Durmak yok, yola devam" dediniz.

Bu ne demektir? Yüzde 70'in üzerinde Malatya sandıkları patlatacak. Hayaller ve hedefler yarım kalmasın diyeceksiniz. Bay Bay Kemal'den bir şey olmaz. SSK'yı nasıl çökerttiğini biliyoruz. Savaş Ay'ın o röportajında Bay Bay Kemal'in neler yaptığını hatırlayın. Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadı. 15 seçim 15 mağlubiyet. Şimdi yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor.

Milletimizi parmak sallayanlar derslerini alsın diyeceksiniz. Ben Malatyalı kardeşlerimin desteğine güveniyorum. Sizlerden yine rekor bekliyorum.

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Dedim ki, bana bir resmi rakamı getirin. Bugün alanda şu anda 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı depremde malum kaybettik. Ama şu anda onlar buna rağmen bütün kardeşlerim 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştular. Tabi bu vesileyle bir kez daha deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Afetin ilk saatlerinden itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Arama-kurtarmadan yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşlarımızın yanında olduk. Depremden bu yana 650 bin görevlimiz depremzedelerimize hizmet için görev yaptı. Arama-kurtarma ekibi olarak 35 bini aşkın personel bölgede çalıştı.

Biz de depremden sonra hem milletimizin acısını paylaştık hem de eksikleri inceledik. Afetzedeleri kaderlerine asla terk etmedik. Yapılan çalışmaları günbegün takip ettik. Bakanlarımızdan düzenli bilgi aldık. Belediyelerimize tüm il ve ilçeleri zimmetliyerek yükünüzü hafiflettik. Canla başla çalışıyoruz.

'MOLOZLARIN TAMAMINI KALDIRDIK'

Şimdiye kadar nakdi yardım olarak 30 milyar lira yardım yaptık. Barınma sorunun çözümü gündemimizin ilk sıralarındaydı. Daha önceki ziyaretlerimizde 100 bin konteyneri üç ay içerisinde kurma çözü vermiştik. Bu sözü tuttuk. Deprem Bölgesi'nde molozların tamamını kaldırdık. Yardımlarla depremzedelerimize sahip çıktık

Muhalefet ne diyordu? "Bu kadar sürede hastane mi yapılır?" diyordu. Yaparsa biz yaparız. Deprem bölgesini eskisinden daha sağlam yapmaya kararlıyız. Deprem sonrası diğer illere giden vatandaşlarımızı evlerine geri dönüyor.

Ne kadar sıkıntı çeksek de Rabbimizden umudumuzu kesmedik. Bizler bu topraklardaki bin yıllık tarihinde nice badireleri atlatmış milletiz. Gezi olaylarında sokaklarımız ateşe verilerek demokrasimize kastedildi. Zalimlere teslim olmadık. Bin yıllık kardeşliğimize leke sürdürmedik. Zorluklarla beraber kolaylıkların da olduğunu çok iyi biliyoruz. Buradan tüm depremzedelerimize sesleniyorum. Sırf kendilerine oy vermediniz diye size edepsiz hakaret edenlere yüz vermeyin. Asla kendinizi garip hissetmeyin. Bunlar ülke ve milletle gönül bağını koparmış. Bunlar tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Bunlar büyük aziz milletimizi asla temsil edemezler.

'AFADLA KIZILAY'LA YANINIZDAYIZ'

28 Mayıs bu zihniyetten ülkemizin kurtuluşu olacaktır. Biz Cumhur İttifakı olarak sizin yanınızdayız. AFAD ile Kızılay ile yanınızdayız. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Durmadan, dinlenmeden gece gündüz demeden çalışacağız. Yeter ki siz bize inanın.

Bu sene maalesef kayısımızı dolu vurdu. Bu konuda da iktidar yanınızdadır. Biz sizi yalnız bırakamayız.

Onlar kutuplaştırdı biz kucaklaştırdık. Onlar böldü biz kucaklaştırdık. Onlar terör örgütleriyle kol kola girdi biz milletimizle yürüdük. Onlar talimatı Kandil'den aldı biz Allah'tan aldık. Onlar Batı'dan aferin almaya çalıştı biz sadece milletin rızasını gözettik. Malatya sağlamdır. Bu CHP LGBTİ'ci mi? Bu HDP, İYİ Parti LGBT'ci mi? Diğerlerini söylemeye gerek yok zaten. LGBT, Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Biz ailenin kutsallığına inanıyoruz. Onlarda böyle bir şey yok. Cumhur İttifakı ile gümbür gümbür pazara gidiyoruz.

'28 MAYIS ÇOK ÖNEMLİ'

Tüm projelerimizin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli. Milli iradeyi 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmaya var mıyız? Her şeyin kazası vardır ama sandığın kazası yoktur. Sandıklara sahip çıkacağız. Şimdi hazır mısınız? Ben Malatya'ya güveniyorum. Öyle bir seslenelim ki Sivas duysun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN