İl Seçim Kurulu: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

İl Seçim Kurulu: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda geç kalması nedeniyle aday listesini reddettiği iddia edilmişti. İddiaların ardından İl Seçim Kurulu yaptığı açıklamada, DEM Parti'nin İstanbul'da seçime girebileceğini duyurarak, "Başvuru 16.55'te alındı, inceleme 17.14'te bitti." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart Yerel Seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla sona erdi. DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı iddia edilmesinin ardından İl Seçim Kurulu açıklama yaptı.

İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin İstanbul'da seçime girebileceğini duyurdu. Açıklamada, "Başvuru 16.55'te alındı, inceleme 17.14'te bitti." ifadeleri yer aldı.

Bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için 22 siyasi parti ile 30 bağımsız aday başvuruda bulunmuş oldu.

NE OLMUŞTU?

DEM Parti'nin geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listelerinin kabul edilmediği iddiası kısa sürede gündem olmuştu.

Söz konusu iddialara ilişkin DEM Parti'nin resmi X hesabından açıklama gelmişti.

Yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denilmişti.

Sözcü TV'ye açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da "Başvurumuzu yaptık, sorun yok" demişti.

TEMELLİ: YOLDA BİR KAZA OLDU, O YÜZDEN GECİKME OLDU

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli, son olarak TBMM kulisinde olayla ilgili olarak Habertürk'e değerlendirmede bulunmuştu.

Temelli şöyle konuşmuştu:

"Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok. Sonuçta beşe kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55'te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN