Kılıçdaroğlu 'Onlar diyor ki biz götürdük alamaz' diyerek seslendi: Bay Kemal o paraların tamamını getirecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı üye katılım toplantısında sık sık adalet vurgusu yaparak iktidara yönelik eleştirilerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, 'Beşli çetelerden bütün o paraları alacağım' deyip "Kul hakkı yiyenden bütün o paraları alacağım. Onlar diyor ki biz Amerika'ya, İngiltere'ye götürdük alamaz. Bay Kemal o paraların tamamını getirecek. İsterse fizana gitsinler" ifadelerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy'de üye katılım töreninde konuşma yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu sık sık adalet vurgusu yaptığı konuşmasında iktidarı bu konuda eleştirerek "Bir kişi siyasete girdikten sonra zenginleşmişse bilin ki malı götürmüştü. Efendim siyasete girerken yüzüğüm vardı şimdi gökdelenim var; olmaz bunlar... Kul hakkı yiyenlere oy vermeyeceksen oturup bunu düşünmek zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında ise "Beşli çetelerden bütün o paraları alacağım" şeklinde konuşarak şu ifadeleri kaydetti:

Kul hakkı yiyenden bütün o paraları alacağım. Onlar diyor ki biz Amerika'ya, İngiltere'ye götürdük alamaz. Bay Kemal o paraların tamamını getirecek. İsterse fizana gitsinler.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bize katılın çağrısı yaptım. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Kimliği niye siyaset konusu yapıyoruz. Kimse kimliği yüzünden ötekileştirilmemeli. Allah'la kulun arasındaki ilişkiye benim girme hakkım var mı? Herkesin yaşam tarzına saygı göstermemiz lazım.

Adalet karşısında çifte standart olmaz. Kainat adalet üzerinde inşa edilmişse, adaleti kendi ruhumuzda bedenimizde hissetmeliyiz.

'BEN HER ŞEYİ BİLİRİM DİYEN SİYASETÇİDEN UMUDUNUZU KESİN'

CHP'li olmanın ağırlığı vardır. CHP'li olmak omuzlara yük almak demektir. CHP'li olmak kul hakkı yememek dememektir. CHP'li olmak insanları ötekileştirmemek demektir. Sizinle aynı şeyleri düşünmeyenleri de saygıyla dinlemeniz gerekir.

Akıl akıldan üstündür. Siyasetçi ’Ben her şeyi bilirim’ noktasına gelirse o siyasetçiden umudunuzu kesmeniz lazım. O yüzden tek adam rejimine karşıyız. Benim görmediğimi bir başkası görebilir. Zaten mesleklerin dağılmasının temelinde de bu var. Doktorun yaptığı ben yapamam ama ben bir siyasetçiyim. Ekonomiyi bana sorarlar ben yapabilirim. Ama ben kendi alanımda uzmanlaşırsam topluma faydam olur. Ben her şeyi bilirim mantığıyla yola çıkanlar ülkeyi yönetemez.

Kimliklere saygı göstermemiz lazım. Herkesin kimliği kendi şerefidir. Kimlikler üzerinden siyaset değil. Herkesin inancına saygı göstermek zorundayız. Siyasetin konusu, evde tencere kaynıyor mu, yolumuz var mı köprümüz var mı, ihtiyaçlarımız karşılanmış mı? Biz buradan toplumu çektik başka yere.

Geçmişten ders çıkarmamız lazım. Aynı hatalardan arınmak lazım. Biz herkese saygı duymak zorundayız.

Adalet soylu bir kavramdır. Adaletin içini boşaltmamaya özen göstermeliyiz. Benim Şenyaşar ailesine gitmem o anneyi kucaklamam, derdini dinlemem... Sekiz savcı sesini bile açmadı ben gittikten sonra sesini açtılar ve ben gittikten sonra davalar açıldı. Ben gideceğim, bana oy versin vermesin. Ben o annenin dramını dindirmek zorundayım. Bunu yapmadığın zaman siyaseti niye yapıyorsunuz.

'SİYASETÇİ HESAP VERMİYOSA BAŞKA ŞEYLER YAPIYORDUR'

Bir kişi siyasete girdikten sonra zenginleşmişse bilin ki malı götürmüştü. Efendim siyasete girerken yüzüğüm vardı şimdi gökdelenim var, olmaz... Kul hakkı yiyenlere oy vermeyeceksen oturup bunu düşünmek zorundayız. Siyasetçi hesap vermiyorsa bilin ki başka şeyler yapıyordur.

Kadın erkek eşitliği, kadınla erkek eşittir. Haklar açısından eşitiz. Kadınların, çocukların haklarını teslim etmemiz lazım.

İktidar olduğumuzda yoksulluk asla ve asla asla olmayacak. Devlette 27 buçuk yıl çalıştım. Devletin bütçesinden sonra en büyük bütçeyi yönettim. Bir Allah'ın kulu çıkıp Kılıçdaroğlu şuradan 5 kuruş aldı dememiştir diyemez de zaten.

'BAY KEMAL O PARALARI GETİRECEK'

Siz devletin vergilerini vatandaş için harcayacaksınız. Aile destekleri sigortasını getireceğiz. Hiçbir anne hiçbir çocuğunu yatağa aç yatırmayacak. Kendi evladını besleyemeyen bir devlet olur mu? Şu beşli çetelerden bütün o paraları alacağım. Kul hakkı yiyenden bütün o paraları alacağım. Onlar diyor ki biz Amerika'ya, İngiltere'ye götürdük alamaz. Bay Kemal o paraların tamamını getirecek. İsterse fizana gitsinler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN