Kılıçdaroğlu'nun çağrısına İnce'den yanıt: Kılıçdaroğlu abimdir, memnuniyetle görüşürüm

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına İnce'den yanıt: Kılıçdaroğlu abimdir, memnuniyetle görüşürüm

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ile görüştüğünü belirtti. Işık, İnce'nin "Kılıcdaroğlu'nun kendisine yaptığı "İlk turda bitirmemiz lazım" çağrısıyla ilgili "100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dediğini aktardı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında "Muharrem İnce'den beklentiniz nedir?" sorusuna yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Olması gereken şu: Birinci turda bu işi alıp Türkiye'yi ikinci kez yormamak lazım. Doğrusu budur" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun çağrısına verdiği yanıtı sosyal medyadan paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt veren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "100 bin imzayı toplayayım önce Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" dedi.

"GÖRÜŞECEK OLMAM ADAYLIĞIMI PAZARLIK KONUSU YAPACAĞIM ANLAMINA GELMEZ"

İnce, sosyal medya hesabından sözlerinin farklı yerlere çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı. "Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi ben"im eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim." diyen İnce, "Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez." diye yazdı.

İnce'nin paylaşımı şu şekilde:

"Candan Tolga Işık’a yaptığım açıklama hakkında gelen sorulara toplu cevap vermem gerekirse: Kemal Bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim dedim. Görüyorum ki sözlerim “sözünden çıkmam” gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Gerçi Candan Bey sağolsun düzeltti ama ben de buradan tekrar düzeltmiş olayım.

Ayrıca söylememe gerek yok, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izni ile plânladığımız şekilde ve sürede imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Her partinin genel başkanına saygı duyarım. Taktir kendisine aittir. Kaybedecek zamanımız yok, 1 saati bile kaybetmek istemiyoruz. Hakarete karşıyım. Kim olursa olsun. Eleştirebilirsiniz ama hakaret olmaz. Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN