MİT'ten operasyon: Rojda Bilen etkisiz

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sorumlularından Rojda Bilen'i, Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi. Bilen'in PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda olduğu belirtildi.

Türkiye, sınır ötesi operasyonlarla terör örgütü grup ve mensuplarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbarat ağı aracılığıyla Rojda Bilen’in Irak/Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Bilen’in yerinin tespiti üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon kararının verilmesinden çok kısa bir süre sonra Rojda Bilen, nokta operasyon ile Irak/Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirildi.

GENÇLİK YAPILANMASINDA ÖNEMLİ KONUMDAYDI

Rojda Bilen, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda olduğu belirtildi.

Bilen’in, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN