MSB'den F-16 açıklaması: ABD'nin kabul mektubu Ankara'da

MSB'den F-16 açıklaması: ABD'nin kabul mektubu Ankara'da

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, yeni F-16 alımı ve mevcut F-16’ların modernizasyonu konusunda ABD'nin kabul ve teklif mektuplarının Ankara’ya ulaştığını açıkladı.

Türkiye'nin savunma ve güvenlik politikalarında önemli bir dönüm noktasına işaret eden gelişmeler, Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği basın toplantısında detaylı bir şekilde ele alındı. Tuğamiral Zeki Aktürk'ün sunumuyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iç ve dış güvenlik politikalarına dair önemli bilgiler paylaşıldı, ayrıca ABD ile yürütülen F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyon sürecine dair kritik adımlar kamuoyu ile paylaşıldı.

F-16 BLOK-70 VİPER SAVAŞ UÇAĞI TEDARİKİ

Bakanlığın açıklamasına göre, Türk Hava Kuvvetleri için 40 adet yeni F-16 Blok-70 Viper savaş uçağının tedarik edilmesi ve mevcutta bulunan 79 adet F-16 uçağının modernizasyonu planlanıyor. Bu kapsamda ABD'den alınan 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları', ilgili birimlerce incelenmeye başlandı. Bu süreç, Türkiye'nin hava gücünü önemli ölçüde artırma ve mevcut kapasitesini modern savaş gereksinimlerine uygun hale getirme amacını taşıyor.

TERÖRLE MÜCADELE VE SINIR GÜVENLİĞİ

Aktürk, terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı tutumuna vurgu yaparak, yılbaşından bu yana Irak'ın kuzeyi ve Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 483'e ulaştığını bildirdi. Ayrıca, sınır güvenliği konusunda da önemli adımlar atıldığı, yasa dışı geçiş girişimlerinde büyük bir azalma sağlandığı belirtildi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE SAVUNMA DİPLOMASİSİ

Türkiye'nin çeşitli coğrafyalarda "iki devlet, tek millet" anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü dış politika ve savunma diplomasisi çalışmalarına değinildi. Kıbrıs, Azerbaycan, Balkanlar, Libya ve Somali gibi ülkelerle ilişkilerin yanı sıra, İsrail'in bölge barışı üzerindeki olumsuz etkileri ve Gazze'de kalıcı ateşkesin önemi de gündeme geldi.

NATO İŞ BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI GÖREVLER

NATO kapsamında yürütülen faaliyetler ve Türkiye'nin katkılarına dair bilgiler verildi. Romanya'da NATO uçaklarına yakıt ikmali ve eğitim uçuşları yapıldığı, Türkiye'nin NATO'ya olan taahhütlerinin altı çizildi.

YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİİ

Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerli ve milli üretim kapasitesinin artırılması hedefine dair önemli projelerden bahsedildi. Deniz Kuvvetleri için geliştirilen yeni mayınların testleri, Açık Deniz Karakol Gemileri Projesi ve yerli uçak gemisi tasarımları gibi kritik adımlar detaylandırıldı.

SORU VE CEVAP OTURUMU

Basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine, F-16 tedariki ve modernizasyon süreci, Eurofighter konusunda İngiltere ile yapılan görüşmeler ve Türkiye'nin savunma sanayii ürünlerinin geliştirilmesine dair ek bilgiler sunuldu.

F-16'ların durumuyla ilgili sorulan soruya bakanlık, Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70 savaş uçağının tedariki ve mevcut 79 adet F-16 uçağının modernize edilmesi planlarına dair ABD'den gelen 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları'nın incelenmeye başlandığını duyurdu. Bu süreç, iki ülke arasında yapılacak detaylı incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda nihai anlaşmayla sonuçlanacak. Türkiye, üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin kendi sınırları içinde gerçekleştirilmesi yönünde ABD'ye teklifte bulunmuş durumda.

EUROFIGHTER GÖRÜŞMELERİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in İngiltere ziyareti sırasında gündeme gelen Eurofighter konusu, savunma ve güvenlik konularında yapılan görüşmelerde ele alındı. Bakanlık, Almanya'nın olumlu yaklaşımının beklendiğini ve İngiltere ile üretici firmalar arasında teknik görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

DENİZ KUVVETLERİ İÇİN DEVAM EDEN PROJELER

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen projeler ve tasarımlar hakkında da bilgi verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun, Dizayn Proje Ofisi (DPO)'ni ziyareti ve burada devam eden TF2000 ve uçak gemisi tasarımlarına ilişkin çalışmalar gündeme getirildi. DPO'nun, Türkiye'nin ilk milli deniz harp platformu olan MİLGEM Projesi ile başlayan tecrübesi, muharip gemilerin tasarımı ve entegrasyonu konularında önemli bir role sahip olduğu vurgulandı.

YERLİ VE MİLLİ UÇAK GEMİSİ TASARIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli bir uçak gemisine sahip olunması yönündeki direktifiyle başlatılan çalışmaların, DPO tarafından sürdürüldüğü ve konsept tasarım aşamasında önemli ilerlemeler kaydedildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN