Muhalefet istedi YÖK yerine getirdi: Şaşırtan karar

Muhalefet istedi YÖK yerine getirdi: Şaşırtan karar

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti ve CHP'den yapılan 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçim sebebiyle, üniversitelerin bahar dönemi sınavlarının ertelenme çağrısına yanıt geldi. YÖK, bu çağrıların ardından üniversitelerde gerçekleşecek olan bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılmasına karar verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, resmi sosyal medya hesabından, "YÖK ve Üniversitelere partimizin çağrısıdır" notuyla yaptığı paylaşımda, "28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan Üniversite öğrencilerimizin bu hakkı yerine getirebilmeleri için bu döneme denk gelen sınavların ertelenmesi ve/veya online şekilde yapılması gereklidir. Zira birçok öğrencimiz ekonomik sıkıntılar ya da sınavların çakışması sebebiyle oy kullanmaları gereken şehirlere gitmekte zorlanacaktır.

Zaten daha önce aldığınız plansız kararlarla gençlerimizin düzenini fazlasıyla bozdunuz. Gençlerimizi zor durumda bırakmayın ve onlardan korkmayın. İlgili üniversiteler derhal harekete geçmelidir. Bu durumda olan üniversitelerin 19 Mayıs tarihine kadar senato kararı alarak gerekli düzenlemeyi yapmaları çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'DEN DE ÇAĞRI GELMİŞTİ

CHP (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, yapmış olduğu yazılı açıklamasında Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) üniversitelerin final sınavlarının ertelenmesi gerektiği ile ilgili çağrıda bulunmuştu.

Açıkel, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun, üniversitelerde bahar dönemi final sınavları takviminin tam ortasında yapılacağını belirtti. Yüz binlerce üniversite öğrencisinin memleketlerine gideceğine dikkati çeken Açıkel, final sınavlarının ertelenmesi gerektiğini ifade etmişti.

YÖK'TEN KARAR GELDİ

YÖK, bu çağrıların ardından üniversitelerde yapılacak bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran’dan sonra yapılmasına karar verdi.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN