ÖSYM'den deprem bölgesi için YKS açıklaması: Aday başvurusu bina kapasitesini aştı

ÖSYM'den deprem bölgesi için YKS açıklaması: Aday başvurusu bina kapasitesini aştı

ÖSYM, 2023 YKS sınav yeri giriş belgelerini erişime açtı. Kurumdan yapılan açıklamada, depremin vurduğu afet bölgelerinde başvurulardaki artışı bölgedeki bina kapasitesi kaldırmadı. Kurum mağduriyet yaşayan öğrenciler için "Deprem bölgesinde ikamet edip, ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir" şeklinde açıklama yaptı.

2023 YKS'ye sayılı günler kala öğrencilerin merakla beklediği sınav giriş yerleri de erişime açıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yara alan illerde ise yıkım kendisini sınav giriş yerlerinde yarattığı sorunla da gösterdi.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, bölgedeki bina kapasitesi başvuru sayısını kaldıramadı. Bazı öğrenciler ikameti dışında sınav yerlerine atandı.

ÖSYM AÇIKLAMASI

Kurum konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki illerde yaşanan yıkım ve 2023-YKS başvurularındaki artış sebebiyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşılmıştır. Deprem bölgesinde ikamet edip, ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (Öncelikle KYK yurtları olmak üzere), Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN