Sağlık Bakanı Koca'dan yaralı maden işçilerinin sağlık durumuna ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Koca'dan yaralı maden işçilerinin sağlık durumuna ilişkin açıklama

Bartın'da tedavi gören 5 madencinin taburcu olduğunu duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki 6 hastadan birinin yoğun bakımdan servise alındığını, durumunun ise iyiye gittiğini belirtti.

Bartın'da 14 Ekim 2022 Cuma günü Amasra maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan işçilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Fahrettin Koca, şunları aktardı:

"Maden ocağı patlamasında yaralananların durumu: Bartın'da tedavi gören 5 madenci taburcu oldu. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesindeki 6 hastadan biri yoğun bakımdan servise alındı, durumu iyiye gidiyor. 1 hasta entübasyondan çıktı. Diğer 4 hastanın durumu stabil."

fahrettin-koca-twitter.jpg

"İKİ HASTAMIZIN DURUMU KRİTİK"

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavileri devam eden madencileri ziyaret eden İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise, "Şu anda, tabii ki geniş yanıkları olan hastalarımızın durumlarında sadece yanıkla ilgili değil bir süre sonra bütün sistemle alakalı desteğe ihtiyaçları var.

İlk müdahaleleri gerçekten çok iyi yapılmış. Şu anda da hastalarımız kritik durumda olmalarına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Bir süreç bu, insanlar da merak ediyorlar. Özellikle iki hastamızın durumları kritik, inşallah onlar da toparlayacak. Diğer hastalarımızın da tedavileri devam ediyor.

Toplumumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık altyapımızla elimizden geleni yapacağız, bundan sonrası bir süreçtir hep beraber göreceğiz. Allah bizlere bir daha böyle üzüntüler yaşatmasın. Birlikte her şeyin üstesinden gelecek bir toplumuz" diye konuştu.

istanbul-il-saglik-muduru-prof-dr-kemal-memisoglu.jpg
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN