İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şişli Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde yer alan restoranda lahmacun siparişi veren 25 kişinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu.
İddiaya göre, hastaneye kaldırılan kişilerin aynı şirkette çalıştıkları ve birlikte yemek yemek için söz konusu restoranda bulundukları belirtildi. Zehirlenmeye neyin neden olduğu ise henüz netleşmezken olayla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.
Güner'in paylaşımı şu şekilde:
"İstanbul’un Şişli ilçesinde bir işletmede yemek yiyen bazı vatandaşlarımız, gıda zehirlenmesi şüphesiyle çevredeki hastanelere başvurmuştur. Olayla ilgili olarak toplam 25 kişi sağlık kuruluşlarına müracaat etmiştir. Başvuruda bulunan vatandaşlarımızın genel sağlık durumları iyi olup, gerekli tıbbi değerlendirme ve tedavileri yapılmaktadır." ifadelerine yer verdi.
İstanbul’un Şişli ilçesinde bir işletmede yemek yiyen bazı vatandaşlarımız, gıda zehirlenmesi şüphesiyle çevredeki hastanelere başvurmuştur. Olayla ilgili olarak toplam 25 kişi sağlık kuruluşlarına müracaat etmiştir.
— Doç. Dr. Abdullah Emre Güner (@dr_aemreguner) November 21, 2025
Başvuruda bulunan vatandaşlarımızın genel sağlık durumları iyi…
ÜÇ KEZ MÜHÜRLENMİŞ
Olayla ilgili yürütülen incelemede, zehirlenmenin yaşandığı işletmenin daha önce üç kez mühürlendiği ortaya çıktı. Son mühürlemenin ise 5 Kasım'da yapıldığı öğrenildi.
Yetkililer, tespitlerin ardından işletmenin dördüncü kez mühürleneceğini bildirdi.

RESTORAN SAHİBİ KENDİNİ SAVUNDU
Öte yandan restoran sahibi ise, zehirlenmenin yemekten kaynaklanmadığını iddia ederek, aynı yemeklerden kızına verdiği görüntüleri paylaştı.
ÜRÜNLERDEN NUMUNE ALINDI
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri restoranda satışı yapılan ürünlerden numune aldı. İncelemenin ardından zabıta ekipleri, restoranı mühürleyerek, faaliyetine son verdi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
Böcek ailesi soruşturması sürüyor: Otel sahibi yeniden gözaltında
Yine bir ilaçlama faciası: Biri bebek 7 kişi hastanelik oldu

