33 bin ton mısır taşıyor: İkinci tahıl gemisi İstanbul'da

'Tahıl sevkiyatı anlaşması' kapsamında dün sabah saatlerinde 33 bin ton mısır ile Odessa Limanı'ndan İrlanda'ya varmak üzere yola çıkan Panama bayraklı Navıstar isimli gemi İstanbul açıklarına ulaştı. Gemi; BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye’den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek.

22 Temmuz'da Türkiye'nin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan, Ukrayna'dan tahıl ve gıda maddelerinin güvenli sevk edilmesini sağlayacak anlaşma kapsamında harekete geçirilen 'tahıl koridoru' tüm hızıyla devam ediyor.

'Tahıl sevkiyatı anlaşması' kapsamında dün sabah saatlerinde 33 bin ton mısır ile İrlanda'ya varmak üzere Odessa Limanı'ndan yola çıkan Navıstar isimli ilk gemi İstanbul açıklarına ulaştı.

Gemi; BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye’den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek. Geminin denetim sonrası İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçerek İngiltere’ye gidecek.

İngiltere'ye varmak üzere Çernomorsk Limanı'ndan 13 bin ton mısır ile hareket eden Rojen ve Karasu'ya gelmek için Çernomorsk Limanı'ndan yola çıkan Türk bayraklı Polarnet adlı geminin ise bir kaç saat içinde İstanbul açıklarına ulaşması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN