İstanbul’da sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmada adli süreç devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Diyanet İşleri eski Basın Müşaviri, Tera Yatırım Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Özkan, Tera Yatırım Yönetim Kurulu üyesi Bülent Uygun ile Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı hakkında bu sabah tutuklama kararı verildi.
GECE 14 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 14’ü hakkında gece saatlerinde tutuklama kararı verilmiş, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Bu sabah Özkan, Uygun ve Kırmızı hakkında da tutuklama kararı çıkmasıyla soruşturma kapsamında 17 kişi tutuklanmış, 3 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmış oldu.
Tutuklanan isimler şöyle:
Abdulkadir Özkan
Bülent Uygun
Nihat Kırmızı
Furkan Baki
Murat Keçeci
Ramazan Erbey
İlhan Aygül
Salih Can Bülbül
Selçuk Kahya
Uğur Akkafa
Samet Çetinel
Celal Yarız
İsmail Ege
Mehmet Yıldırım
Lütfi Çetinel
Berkan Gülen
Mehmet Erbey
Halil İbrahim Ege, Büşra Alçelik ve Gözde Hacıoğlu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
TERA VE DOĞA SİGORTA YÖNETİCİLERİ DE TUTUKLANDI
Son kararlarla birlikte soruşturmanın şirket yöneticilerine uzanan bölümünde de yeni bir aşamaya geçildi.
Tera Yatırım Yönetim Kurulu üyeleri Abdulkadir Özkan ve Bülent Uygun ile Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı’nın tutuklanmasıyla, dosyada tutuklu bulunan üst düzey şirket yöneticilerinin sayısı da arttı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemler ve bunlarla bağlantılı mali hareketler üzerinden sürdürülüyor.
