'Türk Escobar'ın suç örgütüne büyük darbe! 3 kritik isim dahil 42 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri 'Türk Escobar' lakaplı cezaevindeki Ürfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne "Kafes-44" operasyonunun düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda suç örgütünün 3 önemli ismi dahil 42 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de operasyon düzenlendi.

turk-escobar-urfi-cetinkaya.jpg
Ürfi Çetinkaya

KRİTİK 3 İSİM DAHİL 42 KİŞİ YAKALANDI

Elebaşılığını 'Türk Escobar' lakaplı cezaevinde tutuklu bulunan Ürfi Çetinkaya'nın yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kafes-44" operasyonlarında, aralarında Rüstem Çetinkaya, Hakan Çetinkaya ve ABD tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan H.Y.N.'nin de bulunduğu 42 örgüt üyesi yakalandı.

kafes-44.jpg

ÖRGÜT 37 TON UYUŞTURUCUDAN SORUMLU!

Operasyonlarda; Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerinde ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere toplamda 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları, etrafındaki şahıslarla beraber kendilerine ait gemi ve bazı ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları ve elde ettikleri gelirleri HAVALA yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirerek eşi, çocukları ve yakın akrabaları ile yakınında olan şahıslar üzerinden kurup yönettikleri büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Diğer yandan, operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına da el konuldu.

kafes-44-2.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı ilgili paylaşımı şu şekilde:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN