Yerlikaya, 2023'te göçmen bilançosunu açıkladı

Yerlikaya, 2023'te göçmen bilançosunu açıkladı

Geçtiğimiz yıl göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 10 bin 482 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 3 bin 744'ü tutuklanırken, 1479'u hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında düzenlenen düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya X hesabın yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlene operasyonları şöyle aktardı:

“Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 10 bin 482 şüpheli yakalandı. 3 bin 744’ü tutuklandı. Bin 479’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Gözümüz, adli kontrol kararı ile bırakılanların da her an üzerlerinde. Takibimizi sürdürüyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN