Yerlikaya duyurdu: 22 ilde eş zamanlı operasyon! 179 şüpheli yakalandı

22 ilde bölücü terör örgütüne, yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen "Bozdağ-1" operasyonlarında 179 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Ali Yerlikaya operasyonların sürdüğüne dikkat çekti.

22 ilde bölücü terör örgütüne (BTÖ) yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “Bozdağ-1” operasyonlarında 179 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını paylaştı. Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Antalya, Aydın, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Osmaniye, Ardahan, Batman, Bursa, Bitlis, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Gaziantep, Kırşehir, Manisa, Muş, Şırnak, Uşak ve Van’da düzenlenen “BOZDOĞAN-1” operasyonlarında;

Bölücü terör örgütüne üye oldukları ve faaliyetlerde bulundukları,

bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması ile sosyal alan ve kurumlar sözcülüğü yapılanmasının içerisinde faaliyet yürüttükleri,

sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları,

terör örgütü ile iltisaklı haber kanallarında muhabirlik yaparak terör örgütüne finans sağladıkları,

örgütün gençlik yapılanmasına ve kırsal alana eleman temin ettikleri ve illegal sokak eylemleri yaptıkları tespit edilen 179 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok sayıda yasaklı yayın ve dijital materyale el konuldu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...