Spil Dağı Milli Parkı'nda bir ilk yaşandı! Kardelenler ilk kez kar olmadan açtı: Görenler şaşkına döndü

Spil Dağı Milli Parkı'nda ilginç bir doğa olayı yaşandı. Kardelenler ilk kez kar olmadan açtı! Bölgede yaşayanlar ilk kez gördükleri durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi...

Manisa'nın eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan Spil Dağı Milli Parkı'nda, şaşırtan bir doğa olayı yaşandı. Tahmin edilen kar yağışının bir haftadır gerçekleşmezken, beklenenden en az 1 ay önce açan kardelen çiçekleri, görenleri hayrete düşürdü. Ancak bu doğal güzellikleri koruma altında tutmak adına getirilen yüksek bir ceza da dikkat çekiyor.

İLK KEZ KAR OLMADAN AÇTI

Spil Dağı Milli Parkı, Manisa ve İzmir arasında benzersiz bir flora ve fauna zenginliğine ev sahipliği yaparken, genellikle şubat ayının sonunda, mart ayının başında açan kardelen çiçekleri, bu yıl ilk cemrenin havaya düşmesine en az 1 ay varken çiçek açarak beklenmedik bir tablo oluşturdu. Eksi derecelerdeki soğuk hava ve güneşin etkisiyle kardelenler, ilk kez kar olmadan açtı.

Kardelenler erken açtı koparmanın cezası 387 bin 142 TL

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yer alan Spil Dağı Milli Parkı, 1517 rakımlı ve 120 çeşidin üzerinde endemik bitki barındırmasıyla biliniyor. Ancak, beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi, kardelen çiçeklerinin erkenden açmasına neden oldu.

Kardelenler erken açtı koparmanın cezası 387 bin 142 TL

Fotoğraf çekimi için gelen Nagihan Çevik, "Onları fotoğraflamak için çıktım, çok güzel görüntüler yakalıyorum. Kardelen çiçekleri bu yıl geçmiş yıllara göre hem en az 1 ay erken açtı, hem de kar yokken çiçek açtılar. Herkesi buraya gelip bu güzellikleri görmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.