Seçime 'darbe' diyen Soylu'dan çok tartışılacak bir açıklama: HÜDA PAR'IN Hizbullah ile ilişkisini görmedim

Seçime 'darbe' diyen Soylu'dan çok tartışılacak bir açıklama: HÜDA PAR'IN Hizbullah ile ilişkisini görmedim

İçişleri Bakanı Soylu, Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA PAR için “HÜDA PAR'da Hizbullah da dahil benim dönemim içerisinde bir tek adım görmedim. HÜDA PAR'ın bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma görmedim. Tespit etmedim, tespit edersem yaparım zaten dedi” dedi.

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı'na destek vermesi tartışmalara neden olurken eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da HÜDAPAR'ın Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ifade eden bir açıklama yapmıştı.

Tantan, HÜDA PAR ile ittifak kuran MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yüklenerek "Bahçeli HÜDAPAR ile Hizbulah ilişkisini kabul etmiyor ama HÜDAPAR parti programında Türk kimliğini, bayrağını reddediyor, Kürt kimliğini öne çıkarıyor, özerklik istiyor hatta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni istiyor. Sayın Gaffar Okkan'ın, diğer polislerimizin şehit edilmesinde görev almış bu vahşi örgütün eylemlerini izleyen Bahçeli değil miydi? Hizbullah bir terör örgütüdür. HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hizbullah'ın bir terör örgütü olduğunu kabul etmemektedir" şeklinde konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da seçimlere kısa süre kala '14 Mayıs siyasi darbe girişimleridir’ ifadelerinin ardından bu kez de HÜDA PAR'ın terörle ilişkisini kabul etmediği açıklama yaparak dikkat çekti.

‘HÜDA PAR’IN HİZBULLAHLA İLİŞKİSİNİ GÖRMEDİM’

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı TV100 canlı yayınında Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA PAR’ın Hizbullah’la olan ilişkisine yönelik soruya, "HÜDA PAR'da Hizbullah da dahil benim dönemim içerisinde biz bunlarla ilgili bir tek adım görmedim. HÜDA PAR'ın bir terör örgütüyle ilişkisini belirtebilecek bir yapılanma içerisinde olduğunu görmedim. Tespit etmedim, tespit edersem yaparım zaten. Bir siyasi partinin terör eylemini gördünüz mü? Ya bırakın Allah'ını severseniz böyle tartışmaları. PKK'ya meşruiyet sağlamak için birilerinin ortaya çıkardığı şeyler" diye konuştu.

‘KIZILAY BAŞKANINI GÖREVEN ALMA YETKİM YOK’

İçişleri Bakanı Soylu, depremin ardından Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve kurumun çadır satışına ilişkin yapılan eleştiriler için de değerlendirmelerde bulundu. Soylu, “Kızılay bizim en güçlü kurumumuz. Eksikler olmuştur. Ama dönüp burayı taşlamanın bir anlamı yok. Kurumun kendi içerisinde bir işleyişi vardır. Bırakalım kurum kendisi karar versin. Biz kurumun başkanını görevden alma yetkisine haiz değiliz. Böyle bir yetkim yok. Kimsenin de böyle bir yetkisi yok. Kızılay kendine ait kamuya ait bazı özellikleri olan bir sivil toplum örgütü. Ve bu sivil toplum örgütü kendi içerisindeki bu değerlendirmeleri yapar” dedi.

‘KIZILAY’I YIPRATMAYALIM’

Soylu, Kızılay’ın çadır satma skandalına ilişkin ise, Soylu, "Kızılay'ın konteyner fabrikası var. Kızılay'ın çadır fabrikası var. Yıllardan beri bu işleri yapar Kızılay. Türkiye'de çadır yapıldığı firma var. Onlara ihale açarız. Bizim son iki üç ihalemizi, yedi ay önce Kızılay aldı. Bu da normal değil mi? Önce anlaşmış sonra anlaşmış. Bunu bilmiyorum bir terminleşmişler. Bu orada değerlendirilebilir. Ama orayı yıpratmakla ne kazanacaksın? Kızılay'ı yıpratmak mı? Bizim yemek işini de gördüler. Allah bin kere razı olsun. Daha da sosyal meselelerde ellerinden gelen katkıyı gösterdiler. Allah bin kere razı olsun. Ve Kızılay bizim kurumumuz. Bence Kızılay'ı yıpratmayalım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN