26 ilde FETÖ operasyonu: 90 şüpheli yakalandı

26 ilde FETÖ operasyonu: 90 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 26 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 90 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 69’u tutuklandı, 16’sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlarda, örgütün eğitim ve mahrem yapılanmalarında faaliyet yürütüldüğü, ByLock kullandıkları, ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları ve sosyal medyada propaganda yaptıkları tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı, 26 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve 90 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı ve Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütüldüğü belirtildi.

Bartın, Kayseri, Amasya, İstanbul, Ankara ve Denizli merkezli olmak üzere Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kırıkkale, Kocaeli, Konya ve Kütahya’da gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve arama kaydı bulunan kişilerin de aralarında yer aldığı 90 şüpheli gözaltına alındı.

Resim

Yakalanan şüphelilerden 69’u tutuklandı, 16 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemler ise sürüyor.

Açıklamada, şüphelilerin örgütün eğitim ve “mahrem” yapılanmaları içinde faaliyet yürüttüklerinin belirlendiği, kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları, ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim sağladıkları, ayrıca sosyal medya platformlarında örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptıklarının tespit edildiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN