Süleyman Soylu, Sinan Ateş sessizliğini bozdu: Bulacağız ve adalete teslim edeceğiz

Süleyman Soylu, Sinan Ateş sessizliğini bozdu: Bulacağız ve adalete teslim edeceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cinayette karışan iki kişinin arandığını belirten Soylu, "Burada onları da bulacağız ve adalet teslim edeceğiz" dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara’da suikaste uğrayarak öldürülmesine ilişkin Ak Parti ve MHP kanadından bir açıklama gelmemesine muhalefet tepki göstermiş ve cinayetin aydınlatılması için çağrıda bulunmuştu.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Erdoğan, Bahçeli, Soylu ve Bozdağ'a seslenirken "Birileri siyasi saldırı girişimine mi hazırlanıyor?" diye sormuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu da MHP lideri Bahçeli'nin sessiz kalmasına tepki göstererek, "Saray'ın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor. Kendi evladına dahi sahip çıkamıyor. Bu cinayeti görmezden gelemezler, susarak geçiştiremezler" diye konuşmuştu. İYİ Parti lideri Meral Akşener de bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Sinan Ateş için emniyet birimlerinin ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi.

SOYLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine dair yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdi.

Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsaavcılığı ve emniyet müdürlüğü koordinasyonunda yürütüldüğünü söyleyen Soylu, "Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.

'SOSYAL MEDYA DEDİKODUSUYLA ADIM ATILMAZ'

Soylu, soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi veremeyeceğini söyleyerek, "Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir" dedi.

'BİRÇOK BELEDİYE BAŞKANI BENİMLE GÖRÜŞÜR'

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile telefonda görüştüklerini belirten Soylu, bu konuya dair sorulara da cevap vererek, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Ben bu arkadaşın niçin benimle görüştüğünün saklanması gerektiğini bilmiyorum. Birçok belediye başkanı benimle görüşür. İnsani açıdan da görüşmemiz olabilir. Önce ben görüşmedim deyip sonra 1 ya da 2 demesi... İBB Başkanı yalan kodu içine girmiş doğrudan uzaklaşmış. Ben İçişleri Bakanıyım beni arayanların tüm kayıtları vardır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN