Sinan Ateş cinayetinde tutuklananların ifadeleri ortaya çıktı: Tetikçi ‘Küçük hesabım var’ demiş

Sinan Ateş cinayetinde tutuklananların ifadeleri ortaya çıktı: Tetikçi ‘Küçük hesabım var’ demiş

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Tetikçi Eray Özyağcı’nın bulunduğu motosikleti kullanan Balkaya, “Eray bana küçük bir hesabım var dedi. Onu bırakıp bekledim” dediği öğrenildi. Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı tespit edilen Hakan Saraç ise, “Cinayetle ilgim yok” dedi.

Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor. Cinayetin ardında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Tetikçi Eray Özyağcı’nın bulunduğu motosikleti kullanan Vedat Balkaya, “Eray bana küçük bir hesabım var dedi. Onu bırakıp bekledim” dediği öğrenilirken tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç, “Cinayetle ilgim yok” dedi.

Balkaya, mahkemedeki ifadesinde “Eray Özyağcı (tetikçi) bana ‘küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle’ dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray’ı alarak uzaklaştım” dediği öğrenildi.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç, “Beni İstanbul’dan bir arkadaşım aradı. ‘İki arkadaş Ankara’ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin’ dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok” diye konuştu.

Şüphelilerin olaydan bir gün önce Ateş’i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar’da keşif yaptıkları öne sürüldü. Gözaltına alınanların sayısının 17 olduğu belirtiliyor.

sinanates-cinayet.png

ARABANIN ARKASINA SAKLANDI

Tetikçi Özyağcı, Balkaya'nın kullandığı 35 plakalı motosikletten indikten sonra, Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Ateş'in geldiğini görünce saklandığı aracın arkasından çıkarak ateş etmeye başladı.

Özyağcı'nın silahından çıkan 5 kurşun Ateş'e, 1 kurşun da beraberindeki Selman Bozkurt'a isabet etti. Bu arada, olayın üzerinden 5 gün geçmesine karşın halen yakalanamayan firari tetikçi Özyağcı hakkında çeşitli suçlardan arama kaydı olduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN