Karanlık suikastta 3 tutuklama

Karanlık suikastta 3 tutuklama

Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş soruşturmasında 3 kişi tutuklandı. Olayla ilgili gözaltı sayısı 11'e yükselirken iddiaya göre 30 kişi için yakalama kararı çıkarıldı. Motosiklet üzerinde tetikçilere ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf da soruşturma dosyasına girdi. Yaşananlar cinayeti henüz tam aydınlatmazken MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu listesinden adı silinen Ufuk Köktürk'ün şüphelilere para transfer ettiği için gözaltına alındığı belirtildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı suikasta ilişkin soruşturma sürüyor. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç.Dr Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile cinayete yardım ve yataklıkla suçlanan Hakan S. ve Zekeriya A. tutuklandı.

CİNAYETTE PARA TRANSFERİ İDDİASI

Ayrıca soruşturmada suikasta ilişkin bilgiler de ortaya çıkıyor. Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu listesinden adı silinen Ufuk Köktürk'ün gözaltına alınmasının nedenine ilişkin iddialarda bulundu. Demirağ "MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk niçin gözaltında? Ufuk Köktürk'ün eşinin hesabından zanlılara 97 bin TL'lik bir havale var. Polis soruşturmayı yürütürken zanlıların hareketlerini, görüşmelerini inceliyor. Hesapta soy adı 'Köktürk' olan bir kadın var. Soruyorlar. 'Eşim bana talimat verdi ben de gönderdim' diyor. Bunun üzerine Köktürk şu anda gözaltında" dedi.

'ORGANİZASYONDA MİLLETVEKİLİ VAR'

Demirağ ayrıca şüphelilerden birinin MHP'li bir milletvekilinin evinden gözaltına alındığı ve daha sonra gelen baskıyla serbest bırakıldığı iddialarına ilişkin de konuştu:

"Tetikçilerden, zanlılardan bir tanesini Citroen marka arabasıyla Gölbaşı'na bırakıyor. Sonra adı geçen milletvekilinin evine gidiyor. Tabii polisler de kameralardan takip ediyorlar o aracı ve o eve gidiyorlar. Milletvekili 'benim dokunulmazlığım var' diyor. Ama söylüyorlar ve alıyorlar. Fakat hemen yukarıdan bir talimat geliyor ve savcının talimatıyla da serbest bırakılıyor. Ankara Adliyesi bununla çalkalanıyor... Bu işin basit bir vaka gibi kapatılması için de Ankara polisine bir baskı var. Siyasi boyutuna girerse bir çok kişi yanacak çünkü..."

BAŞLARINDA 'DADO' İSİMLİ BİRİ VAR

Bu arada Demirağ “Bir dönem Türkmen Dağı'na giden daha sonra İstanbul-Maltepe-Gülsuyu'nda çeteleşen bir ekip var. Başlarında "Dado" isimli biri var. Doğukan Yardak... Yurt dışında firari. Polisin elinde bir Dado daha var. Muhtemelen ördek" bilgisini de paylaşmıştı. Öte yandan Gazeteci Tolga Şardan ise olaya ilişkin bir Suriyeli iddiasına dikkat çekti. Şardan olayın ardından Altındağ'da yaşayan ve '515 çetesi' adıyla bilinen grubun elemanı olduğu belirtilen bir Suriyeli'nin gözaltına alınıp bırakıldığını belirtti.

TETİKÇİ FOTOĞRAFI DOSYADA

Sinan Ateş'in sorUşturmasında tetiği çeken ve motosikleti kullanan kişilere ait olduğu belirtilen fotoğrafın dosyaya girdiği belirtildi. Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, suikastı düzenleyen tetikçilerinin fotoğrafı da dosyaya girdi. İddiaya göre bir vatandaş, saldırıyı gerçekleştiren iki kişiyi trafikte motosiklet üzerinde görüntüledi. Vatandaşın polise gönderdiği fotoğrafta motosikleti kullanan şüphelinin kasklı, silahı kullanan şüphelinin ise kasksız ve kapüşonlu olduğu görüldü.

30 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Gazeteci Timur Soykan da suikastla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

"30 kişi için yakalama kararı çıktığı iddia ediliyor" diyen Soykan "Gözaltındakiler arasında İstanbul Ülkü Ocakları yönetiminde yer alan avukat S.Ö. ve Ülkü Ocakları yönetiminden Ö.Ş'nin de olduğu öne sürülüyor. İddiaya göre; iki özel harekat polisi de gözaltında" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN