90'lar karanlığına dönüş: Ankara'nın ortasında kanlı infaz

90'lar karanlığına dönüş: Ankara'nın ortasında kanlı infaz

Türkiye yıllar sonra yine bir siyasi cinayetle sarsıldı. Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in Ankara’nın göbeğinde güpegündüz uğradığı suikast karşısında muhalefet “Bu cinayetin ardındaki karanlık el ortaya çıkarılsın” çağrıları yaparken AK Parti ve MHP’den hiçbir açıklama gelmedi, taziye mesajı dahi yayımlanmadı.

BUSE YILMAZ

5 KURŞUNLA KATLEDİLDİ, 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Türkiye yeni bir seçim sürecine girerken 90’lı yılları hatırlatan karanlık olaylardaki artış tedirginlik uyandırıyor. Mafya oluşumlarının yeniden belirdiği, uyuşturucu trafiğine dönük iddiaların konuşulduğu süreçte bir de siyasi cinayet işlendi... 2019-2020’de Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapan, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş (38) Çukurambar’da katledildi. Motosikletli saldırganın hedefi olan Ateş beş kurşunla öldürüldü, olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

kar07-gobek1.jpg

‘ATEŞ HAKKINDA ÖLÜM FERMANI VERİLMİŞTİ’

Gelecek Partili Özdağ, 2000’li yıllardaki Hablemitoğlu ve Dink suikastlerinden sonra ilk kez siyasi cinayete kurban giden Ateş için “Kendisi hakkında ölüm fermanı verildiğini söylemişlerdi” iddiasını dile getirdi. Kanlı infaz hakkında AK Parti ve MHP’den hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Muhalefet iktidarın sessizliğini eleştirirken, liderlerin taziye mesajlarında “Cinayet tüm detaylarıyla aydınlatılmalı. Seçim sürecinde sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemeli” çağrısı yapıldı.

0101krt01a-tum.jpg

ANKARA’DA KANLI SUİKAST

Türkiye’de mafya oluşumlarının yeniden belirdiği, uyuşturucu trafiğinin arttığı süreçte bir de siyasi cinayet işlendi. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş Çukurambar’da suikast sonucu katledildi. Üç kişi gözaltına alındı. Hrant Dink sonrası ilk kez siyasi cinayete kurban giden Ateş için İçişleri ile AK Parti ve MHP’de açıklama yapılmadı. Muhalefet iktidarın sessizliğini eleştirdi. Muhalefet liderleri mesajlarında “Cinayet tüm detaylarıyla aydınlatılmalı. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemeli” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Doç. Dr. Sinan Ateş başından, karından ve bacaklarından toplam beş kurşunla yaralandı. Selman Bozkurt ise omzundan yara aldı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan Ateş, daha sonra özel hastaneye kaldırıldı. Ancak müdahaleye rağmen kurtarılamayan Ateş’in cenazesi, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

6097611.jpg

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçarken, Ankara Valiliği cinayet faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişi gözaltına alındığını açıkladı.

MERSİN OLAYININ DEVAMI MI?

Ülkü Ocakları’nda 2019-2020 yılları arasında genel başkan olarak görev yapan Sinan Ateş bazı MHP’liler tarafından ‘FETÖ’cülük’ ve ‘hizipçilikle’ suçlanıyordu. Sinan Ateş’e destek veren eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı olan Çağrı Ünel, Mart ayında bıçaklı saldırıya uğradı. Çağrı Ünel’in kavgada silahını ateşlemesi sonucu Emrullah Kaplan adlı ülkücü hayatını kaybetmiş, üç kişi yaralanmıştı. Olay sonrası Çağrı Ünel 17 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sinan Ateş’in öldürülmesi akıllara “Mersin olayının devamı mı?” sorusunu getirdi.

ÜLKÜ OCAKLARI TARİHİNDE BİR İLK

Sinan Ateş’in babasının da gençlik yıllarında 1980 öncesinde silahlı saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Ateş’in ölümü Ankara’da yılın son gününde endişeye neden olurken suikastlı ölümün Ülkü Ocakları tarihinde bir ilk olduğu da öğrenildi. Ateş Ülkü Ocakları tarihinde cinayete kurban giden ilk Başkan oldu.

kr1-sinann.jpg

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI SESSİZ

Ateş cinayetinden sonra gözler MHP ve MHP’nin oluşumu olan Ülkü Ocakları’na çevrildi. 2019 yılında talimatıyla Ateş’i Ülkü Ocakları Genel Başkanı yapan Bahçeli, cinayet ile ilgili herhangi bir paylaşım yapmadı. Bahçeli ile birlikte başta Semih Yalçın olmak üzere MHP kadrosu söz konusu olaya sessiz kaldı. Ülkü Ocakları ise, sosyal medya hesabından eski başkan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili bir paylaşımda bulunmadı. Ülkü Ocakları ve MHP kadrosunun Ateş suikastıyla ilgili bir açıklama yapmaması, Ateş’in destekçileri tarafından tepkiyle karşılandı.

AK PARTİ VE İÇİŞLERİ DE SESSİZ

19 Ocak 2007’de uğradığı suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’ten sonra Türkiye’de işlenen en büyük siyasi cinayet olan Ateş’in öldürülmesi olayına ilişkin hükümet ve AK Parti’den de açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı da suikasta veya saldıranlara ilişkin bir değerlendirmede bulunmadı. Muhalefetten ise tepki yağdı. Sokağın karıştırılmaya çalışıldığı vurgusu yapılarak oyuna gelinmemesi mesajı verildi. Olayın aydınlatılması gerektiği vurgulandı.

kar07-gobek.jpg

AMAÇ SOKAĞI KARIŞTIRMAK OYUNA GELMEYİN

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine muhalefetten tepki yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ateş için Twitter hesaplarından taziye mesajı yayımladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: “Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir.

AHMET DAVUTOĞLU: Fail veya failler bir an önce yakalanmalı, cinayet akıllarda hiçbir soruya yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmalıdır.

ALİ BABACAN: İktidarın sorumluluğu, burnunun dibinde güpegündüz işlenen bu cinayeti, kuşkuya yer bırakmadan, her yönden aydınlatmaktır.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEVA PARTİLİ MEHMET EMİN EKMEN: Ankara’nın göbeğinde sokakta bir infaz gerçekleşiyor. Ne MHP, ne de Ak Parti’den kınama değil, başsağlığı dileği bile yok. Maktulün kimliğine bakınca bu durum tek kelime ile korkunç!

GELECEK PARTİLİ SELÇUK ÖZDAĞ: Bu iktidar döneminde siyasetçilere ve de özellikle muhalif siyasetçilere iki yol bırakıldı. Ya suikaste/saldırıya uğrayıp öleceksiniz ya da itibar suikastlerine düçar bırakılıp tutuklanacaksınız, cezaevlerine atılacaksınız. Bu cinayetin gerçek fail ve azmettiricilerinin de tıpkı diğer saldırı ve cinayetler gibi üzerine gidilmeyeceğini biliyoruz, maalesef. Şimdi iktidara desem ki bu cinayeti ortaya çıkarmak devletin namus ve haysiyet meselesidir. Biliyoruz ki kulaklarının üstüne yatacaklar ve bir iki tetikçiyi yakalayıp çözdük ya diyecekler. Kendisi hakkında ölüm fermanı verildiğini söylemişlerdi.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ KÜRŞAD ZORLU: Hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, akademisyen Doç. Dr. Sinan Ateş’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu menfur saldırının failleri derhal ve mutlaka ortaya çıkarılmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN