İmamoğlu görev ihmali var diye suç duyurusunda bulunacağız demişti: 8 ayda iki farklı belge

İmamoğlu görev ihmali var diye suç duyurusunda bulunacağız demişti: 8 ayda iki farklı belge

İBB Başkanı İmamoğlu, İBB'ye yönelik açılan terör soruşturmasına ilişkin ikinci kez toplantı yaptı. Konuşmasını belgeler üzerinden şekillendiren İmamoğlu, "Bakanın görev ihmalini resmi belgeyle adım adım anlatıyoruz." diyerek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Söz konusu belgelerde İstanbul Valiliği’nden 8 ayda gelen 2 farklı yazı ve İstanbul Valiliği’nin kamu görevinden çıkarılmasını istediği personellere ilişkin yazının AK Partili belediyelere de gittiğini gösteren yazılar da mevcut.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu bugün Saraçhane'de ikinci kez İBB'ye yönelik açılan terör soruşturmasına ilişkin toplantı düzenledi. Toplantıya çarpıcı belgelerle çıkan İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ithafen "Bakanın görev ihmalini resmi belgeyle adım adım anlatıyoruz" dedi.

İşte İmamoğlu'nun gündeme ilişkin paylaştığı o belgeler:

‘'YETKİMİZ YOK' DEMESİNE RAĞMEN İŞTEN ÇIKARILIYOR'

Halk Tv'de yer alan habere göre, İmamoğlu konuşması sırasında ekrana İçişleri Bakanlığı’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na yollanan belgeyi gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı kişileri işten çıkarma yetkisi olmadığı”na dair açıklamasını anımsatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bakan işten çıkarılmalarına olur verip imzalıyor. Bakanın ‘yetkimiz yok’ dediği iştirak şirketleri İzenerji ve İzelman’dan 15 işçi arşiv araştırmalarındaki olumsuzluk nedeniyle işten çıkarılıyor” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na İzmir Valiliği’nden yollanan belgede Valilik Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Komisyonu tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde alınan karar gereği güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tutanaklarının gönderildiğine ilişkin ifadeler yer aldı.

8 AYDA GELEN 2 FARKLI BELGE

İmamoğlu “Ak Parti Belediyelerinde hiç personelle ilgili terör soruşturması açtın mı” sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıt vermediğini anımsatıp bazı belgeler gösterdi. İstanbul Valiliği Güvenlik İşleri Bürosu’ndan İBB Başkanlığı’na 5 Ağustos’ta yollanan yazıda ekli listede yollanan belediye personellerinin kamu görevinden çıkarılmasına karar verildiği belirtiliyor. İş ve işlemlerin yapılması isteniyor. Belgenin altında yer alan dağıtım bölümünde AK Parti’li Bahçelievler, Bayrampaşa, Fatih, Kağıthane, Sancaktepe ve Üsküdar Belediyeleri de görünüyor. İçişleri Bakanlığı’ndan İstanbul Valiliği’ne 1 Ağustos 2022 tarihinde yollanan “Kamu görevinden çıkarma” konulu belgede ise ekli listedeki kişilerin kamu görevinden çıkarılmasına karar verildiği bildiriliyor. Bu belgenin dağıtım bölümünde de Ankara, Balıkesir, Batman, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Şanlıurfa ve Trabzon Valilikleri yer alıyor.

İmamoğlu konuşmasında bir dönem belediye çalışan T. A. isimli kişinin arşiv araştırması sonucu İstanbul Valiliği’nden 8 ayda gelen 2 farklı belgeden de söz etti. İstanbul Valiliği’nden 15 Mart 2022 tarihinde İBB Başkanlığı’na yollanan belgede T. A. hakkında yapılan incelemede “Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Bunların Hareketlerine Katılma” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldığı ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan da yargılamasının devam ettiğinin anlaşıldığı belirtiliyor. Valilikten İBB Başkanlığı’na aynı kişi hakkında 2 Kasım’da gelen ikinci belgede ise T. A.’nın yapılan incelemede güvenlikle ilgili konularda ilişik kaydına rastlanılmadığı ifade ediliyor.

Söz konusu belgeler:

1-007.jpg2-009.jpg3-001.jpg4-001.jpg5-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN