Süper hücre o illeri vuracak! Ceviz büyüklüğünde dolu geliyor... Bir bu eksikti

Son dakika haberi... Mart ayı ile birlikte soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sağanak yağışlarda sel felaketi meydana gelmiş ve 18 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar güncel hava durumunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Ceviz büyüklüğünde dolu geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı.

Şubat ayında etkisini gösteren sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini soğuk havalara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece düşerken Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketi vatandaşları tedirgin etmiş durumda. 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusu merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Selden sonra bir bu eksikti! Ünlü Meteoroloj Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. Ceviz büyüklüğünde dolu geliyor! Hemen önleminizi alın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

SON DAKİKA: AFAD O İLÇELERDE YAŞAYAN VATANDAŞALRI UYARDI!

AFAD tarafından yapılan son dakika uyarısına göre, Şanlıurfa ve Adıyaman'da başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı belirtilerek, "Şanlıurfa'nın kuzey ve batısında Bozova Birecik, Suruç ilçeleri; cumartesi sabah saatlerinden itibaren il genelinde çok kuvvetli, Diyarbakır'ın batı kesimlerinde Çüngüş, Çermik, Ergani, Eğil, Hani, Dicle, Çınar, Kocaköy, Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de kuvvetli yağış olması bekleniyor." denildi.

gfgfgfgf-76.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve (İzmir dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların: Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

hghghg-48.jpg

İSTANBUL'DA HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji İstanbul’da hafta sonu havanın nasıl olacağını açıkladı. İstanbul’da 18 Mart Cumartesi günü hava 10 derece olacak ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışı etkili olacak. 19 Mart Pazar günü ise İstanbul’da hava 9 derece olacak ve yine yağmur yağacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG O BÖLGEDE YAŞAYANLARI UYARDI! CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE...

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o bölgede yaşayan vatandaşları uyardı. Büyük bir fırtınanın kapıya dayandığını ve ceviz büyüklüğünde dolunun geleceğini ifade eden Ökten, şu uyarılarda bulundu:

"Akdeniz'de süper hücreler oluşuyor. Dolu yağışları karaya çıktıktan sonra büyüyor. Denizde dolu nadiren yağar. Karada ise çok iri dolu görülebilir çünkü deniz havanın her katmanını nemlendirir. Karada hava katmanları içerisinde kararsızlık meydana gelir."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

18 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1-001.png

19 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h2-001.png

20 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3-001.png

21 MART 2023 SALI GÜNÜ

h4-001.png

22 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN