'Tahliye mi olacaklar?' denilirken... Dilan-Engin Polat çifti yeniden yargı yolunda

'Tahliye mi olacaklar?' denilirken... Dilan-Engin Polat çifti yeniden yargı yolunda

Dilan Polat'ın hastaneye kaldırıldığı haberlerinin çıkması sonrasında, 'Tahliye mi edilecekler?' sorusu gündemdeyken Polat çiftine yeniden yargı yolu gözüktü. 2 Haziran'da yan villadaki komşularını darp ettikleri kameralara yansıyan Polat Dilan ve Engin Polat'ın olayla ilgili yargılanacağı ortaya çıktı.

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftine yeniden yargı yolu gözüktü.

Geçtiğimiz günlerde kötüleşen ruh sağlığı sebebiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldığı iddia edilen Dilan Polat son günlerin en çok konuşulan konularından biriydi.

KOMŞU OLAYI DA DOSYAYA GİRMİŞTİ

Kanal D'e yer alan habere göre; 4 Kasım'dan bu yana cezaevinde bulunan Polat çiftinin park kavgası yapıp, komşularına saldırdığı olay da dosyaya girmişti. Savcı o olayla ilgili ilk kararını verdi. Dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi.

NE OLACAK?

Savcının kararı sonrası saldırıya uğrayan komşular ile eğer uzlaşmaz sağlanamaz Polatlara dava açılacak.

NE OLMUŞTU?

Kara para iddialarından önce yaşanan olay 2 Haziran günü meydana gelmiş, Engin Polat'ın doğum gününde arkadaşları ile kutlama yapan çift araç parkı yüzünden tartıştığı komşusuna saldırmıştı.

Kameralara yansıyan olaydan sonra iki taraf da adliyelik olurken, saldırıya uğrayan komşuları Dilan-Engin Polat çifti ve Sıla Doğu'dan şikayetçi oldu. "Hakarete uğradık, tehdit edildik, evimiz basıldı ve yaralandık" diye ifade verdiler. Dilan-Engin Polat çifti de buna karşılık 'asıl biz mağduruz' deyip komşularından şikayetçi oldu.

Soruşturma savcısı Dilan Polat ile ilgili konut dokunulmazlığı ihlali ile ilgili, Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu hakkında da darp iddiası ile ilgili yeterli delil olmadığı için takipsizlik kararı verdi. Ama savcı Dilan Polat hakkında tehdit, hakaret ve yaralama suçlarından Engin Polat hakkındaysa aynı suçların yanında bir de komşusunun evini bastığı için konut dokunulmazlığı ihlal suçundan iddianame düzenleneceğini de kararında duyurdu.

Dosya usulen uzlaştırma bürosuna giderken eğer Polat'lar komşuları ile uzlaşamazsa haklarında dava açılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN