Takı kavgasına son noktayı Yargıtay koydu! ‘Düğün takıları kimin?’ Sorusunun yanıtı bakın ne oldu

Takı kavgasına son noktayı Yargıtay koydu! ‘Düğün takıları kimin?’ Sorusunun yanıtı bakın ne oldu

Hocanın çok olan çiftler arasında takı kavgası devam ederken söz konusu bu kavgaya son noktayı Yargıtay koydu. Peki düğün takıları kimin? İşte o ortalığı karıştıran sorunun yanıtı…

Takıları bölüşecek olan çiftler arasında kavgalar bitmezken bu kavgalar boşanma aşamasındaki kişilerin de bir türlü çözemediği problemler arasında yer alıyor. Peki düğünde takılan altınlar kadının mı yoksa erkeğin mi? Yargıtay bu kez bu tartışmaların önüne geçmek için son noktayı koydu. İşte konuya ilişkin detaylar…

yeni-proje-19.jpg

SON KARARI YARGITAY VERDİ

"Düğünde takılan altınlar erkeğin mi kadının mı?" sorusu çiftler arasında tartışmalara yol açarken Yargıtay tarafından verilen bir kararla söz konusu bu tartışmalar artık tarihe gömülecek. Takıların kadının mı yoksa erkeğin mi olduğuna ilişkin CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Avukat Selin Kırhan, önemli detaylar verdi.

Avukat Selin Kırhan, "Düğünde takılanlar artık sadece kadına ait olmayacak. Biliyorsunuz ki kadına aittir diye keskin bir karar vardı. Son olarak Yargıtay içtihat değişikliğine gitti. Artık bu damatları, gelinleri kızıştıracak bir haber olabilir. Yargıtay diyor ki son güncel olarak geline takılan ziynetler gelinin, damada takılan ziynetler damadın. Tek bir kriter var. O da özgülenme kriteri. Bu da ne demek? Kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Onun dışında damada para, altın vs. takıldıysa bunlar damadın olacak" dedi.

yeni-proje-20.jpg

TAKILAR KİME NASIL TAKILIYOR?

Takıların kime takıldığının nasıl belirlendiğini de anlatan Avukat Selin Kırhan, "Özellikle bu düğün videoları, düğün fotoğraflarına bunlara bakılır. Buradan bir liste çıkarılır. Uzman kuyumcu bilirkişi ile beraber raporlaması yapılır. Bu raporlamaya göre de kime ne takılmış ona göre de ayırt edilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN