Takıntılı erkek 15 yaşındaki Melike'yi öldürdü... Saldırgana 72 yıl hapis cezası

Takıntılı erkek 15 yaşındaki Melike'yi öldürdü... Saldırgana 72 yıl hapis cezası

Aksaray'da katıldıkları bir düğünde 15 yaşındaki Melike Arıbaş'ı öldürüp, babası Doğanay Arıbaş'ı yaralayan ve davetlilerin üzerine ateş açan 24 yaşındaki Muhammet Kılıç, 72 hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 3 Aralık 2022'de saat 14.00 sıralarında Taş Pazar Mahallesi'nde meydana geldi. Çimeli köyünde oturan Melike Arıbaş, ailesiyle konvoy eşliğinde bir yakınının düğüne gitti. Arıbaş, otomobilden indiği sırada takıntılı erkek Muhammet Kılıç'ın silahlı saldırısına uğradı. Kılıç, ardından tutukluk yapan tabancasının şarjörünü değiştirip, diğer davetlilerin üzerine ateş etmeye devam etti.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Melike Arıbaş, kurtarılamadı. Doğanay Arıbaş da tedavisinin ardından taburcu oldu. Saldırının ardından olay yerinde 12 adet boş kovan bulunurken, kaçan Muhammet Kılıç yakalanıp, tutuklandı.

yeni-proje-001.jpg

15 YAŞINDAKİ MELİKE İLE EVLENMEK İSTEMİŞ

Tutuklu Muhammet Kılıç, Aksaray 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten öldürme ve yaralama' suçlarından yargılanmaya başladı. Kılıç, 12 Ocak'ta yapılan ilk duruşmada, Melike Arıbaş ile evlenmek istediğini belirterek, "Kızları ile evlenmek istiyordum ancak ailesi buna müsaade etmedi" dedi.

yeni-proje-1-002.jpg

MAHKEME KARARINI VERDİ

Tutuklu Kılıç, 12 Haziran'da son kez hakim karşısına çıktı. Kılıç, öldürdüğü Melike Arıbaş'a yönelik olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis, yaraladığı Doğanay Arıbaş'a yönelik olarak da 15 yıl hapis cezası aldı.

Kılıç'a ayrıca 'kasten öldürme teşebbüs' suçundan olay müdahale polis memuru Şahin Ay'a yönelik 14 yıl, davetliler Bayram Ali Arıbaş, Tekin Aygün ve düğün sahibi Davut Yavaş'a yönelik 13 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Kılıç, '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu'na muhalefet' suçundan da 2,5 yıl daha hapis cezasına çarptırıldı.

yeni-proje-2-001.jpg

'BİR NEBZE OLSUN İÇİMİZ FERAHLADI'

Mahkeme sonrası açıklama yapan Doğanay Arıbaş, "Aldığı ceza sonrası aile olarak bir nebze olsun içimiz ferahladı. Bu ceza, çocuk katillerine örnek olsun. Başka Melike'lerin başına böyle bir olay gelmesin. Adalet yerine buldu" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN