Tam 5 kilo çıkarıldı, doktorlar bile şaştı kaldı! 6,5 aylık doğan şanssız bebeğin talihi döndü

Tam 5 kilo çıkarıldı, doktorlar bile şaştı kaldı! 6,5 aylık doğan şanssız bebeğin talihi döndü

Hamileliği sırasında ortaya çıkan 5 kiloluk iyi huylu tümör nedeniyle rahim yolu kapanan 36 yaşındaki kadın, 6,5 aylık bebeğini sezaryenle doğurmak zorunda kaldı. Talihsiz bebeğin son durumunu doktorlar açıkladı. İşte detaylar...

Van'ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Hülya Arvas, doğum sancıları tutunca 2022 Eylül ayında, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Muayene sonrası müşahedeye alınan Hülya Arvas'ın karnında ve rahim bölgesinde, tamamı 5 kilo ağırlığında 13 miyom (iyi huylu tümör) tespit edildi.

Anne ve bebeğin hayati tehlikesi olması üzerine ameliyata karar verildi. Hülya Arvas'ın ameliyatı, 8 Ekim 2022 günü Kadın ve Doğum Hastalıkları uzmanları Opr. Dr. Erhan Hanlıgil ile Ayşe Yavuz tarafından gerçekleştirildi.

5-kilo-tumor-cikan-kadin-65-aylik-bebek-dogurdu-3.jpg

36 yaşındaki kadın, 4 saat süren ameliyatın ardından önce 13 miyomdan kurtarıldı, ardından da 28 haftalık erkek bebeği sezaryenle alındı. Bebeğine 'Muhammed Çınar' adını veren Hülya Arvas, yaklaşık 2,5 ay yoğun bakımda müşahede altında tutulup, sağlığına kavuştu.

2023 yılı Ramazan Bayramı'ndan önce taburcu olup ilk bebeğine kavuşan Hülya Arvas, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret edip, ameliyatını yapan doktorlara teşekkür etti.

5-kilo-tumor-cikan-kadin-65-aylik-bebek-dogurdu-10.jpg

"KARNINDAN 5 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA MİYOM ÇIKARTILDI"

Kadın Doğum Hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Erhan Hanlıgil, bebeğin ilk dünyaya geldiği gün 1 kilo 400 gram olduğunu, şu anda ise 6 kilo 600 grama ulaştığını söyleyerek şunları paylaştı:

"Hülya Hanım 28 haftalık gebeyken 17 Eylül'de erken doğum teşhisiyle bize başvurdu. Karnında, rahmini kapatan miyom vardı. Bu miyomların toplam ağırlığı ise 5 kilogram civarındaydı. Hastamızın doğum sancılarının artması ve suyun akması üzerine hemen ameliyata aldık.

4 saat süren ameliyatta 13 adet miyom çıkardık. Sonra da bebeği sezaryenle aldık. Gayet sağlıklı bir bebek. Hülya Hanım, bebeğiyle bizi ziyarete geldi. Kontrollerde rahmi gayet iyi. Umarım 2-3 seneye tekrar gebelik planlayabilir. Kendisi de mutlu, biz de mutluyuz."

5-kilo-tumor-cikan-kadin-65-aylik-bebek-dogurdu-2.jpg

"ÇOK AĞLAMIŞTIM, MUTLUYUM"

Bebeği 6,5 aylık Muhammed Çınar ile doktorlarını ziyaret eden Hülya Arvas, şöyle konuştu:

"İlk hastaneye geldiğimde dediler ki, 'Allah seni ameliyat eden doktora yardım etsin' ve hamile kalma riskimin olduğunu bana söylemişlerdi. Doktorlar beni muayene ettiklerinde, çocuğumun düşük olma riskinin de olduğunu ve ölü de olabileceğini demişlerdi. Sonra ameliyata alındım, doktorlarımız çok ilgilendiler.

Çok şükür başarılı bir ameliyat geçirdim. Sağlıklı bir bebeğim de oldu. İsmini Muhammed Çınar koyduk. Doktorlar, daha önce çocuğumun olmayacağını söylemişlerdi. Ben o gün çok ağlamıştım. Rahmim dolu olduğu için bunu bana söylemişlerdi. Miyomlarım alındı, rahmim de hasar görmedi. Çok mutluyum, beni ameliyat eden doktorlara çok teşekkür ediyorum."

5-kilo-tumor-cikan-kadin-65-aylik-bebek-dogurdu-8.jpg

"BEBEK SAHİBİ OLAMAMA NEDENİ ORTADAN KALKTI"

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise şunları söyledi:

"Uzun zamandır bebek sahibi olmak isteyen bir annenin bu özlemine kavuşmuş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılı ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Başarılı bir ameliyatla bir bebek dünyaya geldi, aynı zamanda annenin bebek sahibi olamama nedeni de ortadan kalkmış oldu."

5-kilo-tumor-cikan-kadin-65-aylik-bebek-dogurdu-4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN