İndirim furyası bitti akaryakıta dev zam! Depoyu ucuza fullemek için tarih ve saat belli oldu

İndirim furyası bitti akaryakıta dev zam! Depoyu ucuza fullemek için tarih ve saat belli oldu

Benzin ve motorine uygulanan indirimler araç sahiplerini oldukça sevindirirken, kötü haber LPG'den geldi. Yaşanan indirimlerin ardından kur farkı LPG'ye zam olarak yansıyacak. Zammı duyan araç sahipleri, fazla para ödememek için akaryakıt istasyonlarına akın etmeye başladı. İşte detaylar...

Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte, benzin ve motorine uygulanan indirimler sonrasında LPG/otogaz fiyatlarında da değişiklikler yaşanmaktadır.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Merkez Bankası kuru baz alınarak hesaplanmaktadır. Ancak şu anki resmi kur ile piyasa kuru arasındaki makas ciddi oranda açıldı.

DAĞITIM FİRMALARININ LPG/OTOGAZ ZAMMI PLANI

Dağıtım firmaları, rafineri çıkış fiyatında herhangi bir değişim olmadığı halde pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde bu gece 00:01'den geçerli LPG/otogaz'da ortalama 30-50 kuruş arası zam yapmaya hazırlanıyor.

ZAMMIN UYGULANIP UYGULANMAYACAĞINA DAİR BELİRSİZLİK

Zammın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ilgili kurumların devreye girip girmeyeceği belirsizliğini koruyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşler ve akaryakıt indirimleri, LPG/otogaz fiyatlarında da değişikliklere yol açmaktadır. Merkez Bankası kuru baz alınarak hesaplanan akaryakıt fiyatlarındaki makasın açılması, dağıtım firmalarının LPG/otogaz'da zammı gündeme getirmiştir. Bu durum, ilgili kurumların devreye girip girmeyeceği belirsizliğini korumaktadır.

SIKÇA SORULAN SORULAR

  1. Petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına nasıl yansımaktadır?

    Petrol fiyatlarındaki düşüş, benzin ve motorine uygulanan indirimlerle birlikte LPG/otogaz fiyatlarında da değişikliklere yol açmaktadır.

  2. LPG/otogaz fiyatlarında ne kadar zam bekleniyor?

    Bu geceden geçerli olmak üzere LPG/otogaz'da ortalama 30-50 kuruş arası zam bekleniyor.

  3. Akaryakıt fiyatları hangi kur baz alınarak hesaplanıyor?

    Akaryakıt fiyatları, Merkez Bankası kuru baz alınarak hesaplanmaktadır.

  4. **Dağıtım firmaları LPG/otogaz zammını ne zaman uygulamayı planlıyor?**

Dağıtım firmaları, bu geceden geçerli olmak üzere LPG/otogaz'da ortalama 30-50 kuruş arası zam yapmaya hazırlanıyor.

  1. Zammın uygulanıp uygulanmayacağına dair belirsizlik neden kaynaklanıyor?

    Zammın uygulanıp uygulanmayacağı konusundaki belirsizlik, ilgili kurumların devreye girip girmeyeceği ve rafineri çıkış fiyatlarında yaşanan değişikliklerden kaynaklanmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN