Dünya Kupası 2. hafta karşılaşmasında Portekiz, Özbekistan'ı 5-0 mağlup etti. Bu sonuçla Portekiz, puanını 4'e yükseltti. Portekiz'in Özbekistan karşısında elde ettiği galibiyette Cristiano Ronaldo başrol oynadı.
Son dönemdeki performansı tartışma konusu olan golcü oyuncu attığı 2 golle Portekiz'e galibiyeti getirdi.
Portekiz futbolunun efsane ismi Luis Figo, son dönemde performansı tartışma konusu olan Ronaldo'ya destek oldu. Figo, açıklamasında şunları söyledi;
"Portekiz milli takımında bazı oyuncuların Ronaldo'yu istemediği açıkça çok net. Onun kendilerini geride tuttuğunu düşünüyorlar ama onun bu ülke için yaptığı her şeyi unutuyorlar. Genç Cristiano'nun gol atmak için başkasına ihtiyacı yoktu. Maçları tek başına kazanırdı. Portekiz'i yıllarca sırtında taşıdı. Cristiano Ronaldo, Portekiz'in ta kendisidir.
Saygıyı ve bir efsaneye yakışır bir vedayı hak ediyor. Cristiano milli takıma ilk kez çağrıldığında, tüm kıdemli oyunculara saygı göstermişti. Şimdiyse elimizde hiçbir şey başarmamış kibirli çocuklar var. Bizim bir Dünya Kupası kazanabileceğimize inanmamızın tek sebebi Cristiano. O, herkes için bir ilham kaynağı."
