Tamirci dolandırıcı çıktı! Hem parasından hem makinesinden oldu

İstanbul Bakırköy'de çamaşır makinesi arızalanan G.E internette karşısına çıkan ilk numarayı aradı. Tamirci olduklarını söyleyen şüpheliler 7 bin lira karşılığında makineye yeni motor taktı. Makinenin tekrar arızalanması üzerine tamirciler 'firmada tamir edilmesi gerektiği'ni söyleyerek çamaşır makinesini götürdü. 1 aydır firmaya telefon edip makinesinin durumunu soran ve makinesini isteyen kadın oyalandığını anlayınca polise giderek şikayetçi oldu.

Olay İstanbul Bakırköy'de meydana geldi. Bakırköy'de yaşayan G.E., 26 Mart'ta, çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten bir tamirci buldu. 7 bin lira karşılığında yeni motor taktan tamirciler makine tekrar arızalanınca "firmada yapılması gerek" diyerek makineyi götürdü. 1 aydır makinesini geri alamayan G. E., çalışanın kendisini oyalayıcı nitelikte sesli ve yazılı cevaplar aldığını söyledi. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunan, G.E. polise giderek de şikayetçi oldu.

'1 AY GEÇTİ MAKİNAM ORTADA YOK'

G.E., "Defalarca arıyorum ve her gün aynı şeyi söylüyorlar; 'Bugün geliyor diyorlar' . 26 Mart'tan bu güne kadar 1 ay geçti, makinam yok ortada." dedi.

'BUNA KİM DUR DİYECEK'

Yaşadığı olay karşısında çaresiz kaldığını ifade eden genç kadın defalarca karakola gittiği belirterek "Çaresizim, ne yapacağımı şaşırdım. Nasıl bir olayın içindeyiz, buna kim dur diyecek? Bu firmaların insanları bu şekilde kandırdıklarını görüyorum. Lütfen yetkililerden ciddi yaptırımlar istiyorum, bunun önüne geçilmeli." ifadelerini kullandı.

YETKİSİZ SERVİS MAĞDURİYETİNE KARŞI TİCARET BAKANLIĞI'NIN 'SERBİS' UYGULAMASI

Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı, yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı'nın Servis Bilgi Sistemi'nin (SERBİS) kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN